Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az akváriumban megjelenő...

Az akváriumban megjelenő fehér pöttyök eltávolítása hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés
Az akváriumban fehér pöttyök jelentek meg, főként a fán, a szűrőn és az üvegen, ahogy néztem máshol nincsen. Többször is lekapartam őket, de ugyanúgy megjelennek. A halakra és a növényekre ahogyan elnézem nem károsak. Engem felettébb zavar az, hogy ott vannak, ezért szeretném eltüntetni. Előre is köszönöm a válaszokat.

dec. 15. 16:54
 1/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Hát látom épp nem tolakodnak az emberek :D Próbáljuk meg kideríteni mi lehet mert nem hangzik túl gyakori jelenségnek. Ami hasonló eszembe jut az a zöld pontalga, csak ugye az zöld.

Esetleg penész/ gomba ami új fákon szokott megjelenni, de nem szokott üvegen, szűrőn is megtelepedni. Esetleg ha valamilyen szerves réteg rakódott ezekre akkor azon elvileg nőhet penész, már ha az.

Lepedéknek néz ki vagy inkább valami állat-izének, például pajzscsigának? Lásd pl:

[link]

dec. 16. 18:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok abban, hogy nem pajzscsiga, pedig bennem is megfordult. Ami nálam van teljesen fehér, ezen lepődtem meg én is.
dec. 18. 18:29
 3/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:

De valami állatnak vagy lepedéknek néz ki? Azon kívül ,hogy fehér pöttyök még látsz valamit vagy mozognak-e?

Illetve amire még gondolok ,hogy lehetnek ikrák is. Van olyan hal vagy csiga ami kemény felületekre ikrázik szétszórtan?

dec. 18. 19:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem mozognak és ilyesmi ikrát még sosem láttam. Egyáltalán nem nőnek, csak szaporodnak. Kb. 0,5 cm nagyok. Az akváriumban van van 1 db betta 1 db hagymacsiga, neonhalak, amanogarnélák. Eddig semmi baj sem volt és ez sem tűnik annak, mivel amint látom nincsen rossz hatása, viszont eléggé csúnya, mivel egyre több van belőle. A növényekre egyáltalán nem mennek rá.
dec. 24. 20:16
 5/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Amíg nincs jobb ötletem addig azt mondom ,hogy a hagymacsiga petéi lehetnek. Az ilyen típusú csigák nem szaporodnak édesvízben, de sokuk rak petéket. Csak azok nem kelnek ki s azt hiszem csak lágyabb/ savasabb vízben tudnak maguktól felszívódni, máskülönben maradnak s sajátkezűleg kell eltávolítani. Ha tényleg csigapeték akkor valóban nem ártalmasak, max esztétikai hiba.
dec. 25. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!