Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Lenne egy 150x60x80cm akvárium...

Odee19 kérdése:

Lenne egy 150x60x80cm akvárium. Saját készítésű lámpa menne felé. Az lenne a kérdésen hogy 80cm vízoszlopot milyen teljesítményű lámpával tudnék szépen bevilágítani ? Csak Anubias lenne benne

Figyelt kérdés

dec. 8. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 160x70x70-est a 2x36W (120cm) T8 eléggé bevilágította Anubiashoz. Volt még benne gömbmoha, lándzsás vízipáfrány, valiznéria, echinodorus. Szépen nőttek.
dec. 9. 07:07
 2/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Wow, nemrég egy másik kérdésnél arról ment az eszmecsere ,hogy 250 literes fölé elég lenne-e 2x30w T8. Ezek szerint akár igen :))

Kérdező, sügéres akvának tervezed? Ez igazából csak annyiból fontos ,hogy ha anubias-okon kívül nem nagyon tervezel mást akkor én nem fénycsővel vagy hasonlóval világítanám hanem valamilyen pontvilágítással. S azzal lenne a hullámoknak árnyéka ami nagyon mutatós vizuális effekt.

Valami olyasmi mint amit MD is csinált ennél:

[link]

Kb 30 perc körül. Vagy az mbuna akvánál (4 perc körül szerelik fel a lámpákat s 30 körül töltik fel az akvát):

[link]

dec. 9. 11:29
 3/5 anonim ***** válasza:

#2 attól függ, hogy mire. Én bojtosúszójúakat (O. Ventralis, és C. Furcifer) és Frontosákat tartottam benne. Előbbiek miatt akartam nagy alapterületet, hogy a homokgúláknak legyen hely. Növény kevés volt, a sziklák között néhány anubias és vízipáfrány, és a szálasabbak közül valiznéria, echinodorus. Utóbbiak jó méteresek voltak, az 1/3-duk a víz felszínén terült el. Szóval alaposan megszűrték a fényt, de az anubias és a microsorum bírja a félárnyékot. Utóbbi szépen terebélyesedett, de az anubias is nőtt a saját lassú növekedésével. :D

Később paludárium lett belőle, 15-20 centi közötti vízoszloppal. A vízben maradt az anubias, bár egy része a vízfelszínből kilógott, még apró virágot is hozott, a microsorum burjánzott, ritkítani is kellett. A szárazon orchideák, díszlevelűek, broméliák, tillandsiák, páfrányok voltak. Az orchidea mondjuk nem sokáig bírta, a broméliák viszont tőelosztással durván szaporodtak és virágoztak is néhány évente. Utána elszáradt, de addigra mindig volt újabb hajtás a tőről.

dec. 9. 11:43
 4/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“attól függ, hogy mire”

Igen, igaz. Elfelejtettem megemlíteni ,hogy ott is alacsonyabb igényű növényekről volt szó. Mármint ,hogy azoknak biztosan elég annyi fény. Egyébként erre a kérdésre gondoltam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..

dec. 9. 13:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Van növényes ismerősöm, neki magasabb a wattszám, mint a liter. :) De ott van CO palack, meg minden nyalánkság. :) Az a baj, nekem is tetszenek ezek a dolgok, bár én csak low techet üzemeltetnék és minél kisebbet, most a nano világok vonzanak. :) Esetleg egy vivárium.
dec. 9. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!