Azonnal fel kell tölteni vízzel?
Miutam elrendeztem az akváriumaljzatot (növényeknek föld + gravel ) akkor mennyi ideig lehet víz nélkül hagyni az aljaztot? Nem okoz gondot ha 1-2 napig nem lesz feltöltve vízzel az akvárium? Nem veszít tápértéket a talaj?
Növények természetesen nincsenek benne. Csak sajnos nem tudunk mindent egyszerre beszerezni és haladni is szeretnénk az akváriummal. Ezért gondoltik hogy az alapokat lerakjuk már.
Nem lesz semmi baja, ilyen szempontból mindegy ,hogy a föld a csomagolásban ül vagy az akváriumban sóderrel a tetején.
Sőt, létezik un. dark start/ “sötét indítás” módszer is, főleg bizonyos talajtípusoknál (pl: aktív talajoknál) szokás alkalmazni mikor a kezdeti időszakban a talaj még ide-oda veti az értékeket stb s jobb kicsit várni. Ennél a módszernél már feltöltik vízzel, de talajon s esetleg dekoron kívül nincs más, nincsenek élőlények s úgy hagyják világítás nélkül napokig-hetekig.
A te esetedben nem muszáj így csinálni, legalábbis a talaj szempontjából mindegy, csak megemlítettem ,hogy amúgy van ilyen is. Viszont mivel földes talaj ezért amire inkább oda kell figyelj ,hogy jobb víz nélkül ültetni, nehogy felkavarodjon s utólag ne nagyon húzgáld fel a növényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!