Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Azonnal fel kell tölteni vízzel?

Azonnal fel kell tölteni vízzel?

Figyelt kérdés

Miutam elrendeztem az akváriumaljzatot (növényeknek föld + gravel ) akkor mennyi ideig lehet víz nélkül hagyni az aljaztot? Nem okoz gondot ha 1-2 napig nem lesz feltöltve vízzel az akvárium? Nem veszít tápértéket a talaj?

Növények természetesen nincsenek benne. Csak sajnos nem tudunk mindent egyszerre beszerezni és haladni is szeretnénk az akváriummal. Ezért gondoltik hogy az alapokat lerakjuk már.

dec. 7. 18:24
 1/1 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Nem lesz semmi baja, ilyen szempontból mindegy ,hogy a föld a csomagolásban ül vagy az akváriumban sóderrel a tetején.

Sőt, létezik un. dark start/ “sötét indítás” módszer is, főleg bizonyos talajtípusoknál (pl: aktív talajoknál) szokás alkalmazni mikor a kezdeti időszakban a talaj még ide-oda veti az értékeket stb s jobb kicsit várni. Ennél a módszernél már feltöltik vízzel, de talajon s esetleg dekoron kívül nincs más, nincsenek élőlények s úgy hagyják világítás nélkül napokig-hetekig.

A te esetedben nem muszáj így csinálni, legalábbis a talaj szempontjából mindegy, csak megemlítettem ,hogy amúgy van ilyen is. Viszont mivel földes talaj ezért amire inkább oda kell figyelj ,hogy jobb víz nélkül ültetni, nehogy felkavarodjon s utólag ne nagyon húzgáld fel a növényeket.

dec. 7. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!