Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől pusztulhatott el hirtele...

Mitől pusztulhatott el hirtelen a halam?

Figyelt kérdés

50 literes akvám van, benne 11 hal meg egy anci.

A 11 hal, 2 rajból áll.

Ékfoltos razbóra meg hamis neonok

Hamis neonból 6 VOLT, a razbórából 5

A vizük általában 24 fokos szokott lenni, de vasárnap beteg vtam, feltoltam a fűtést, volt bent 30 fok, így a víz is felmelegedett.

Tegnap hajnalban elmentem dolgozni, akkor még a halaknak semmi baja nem volt, ettek, úsztak rendesen. Este mikor haza értem, az egyik neonhal el volt pusztulva az akvárium aljában. Semmi előjel nem volt, napközben hirtelen kimúlt.

Betegség jele nem látszik rajtuk, esznek rendesen.

A víz, környezet felmelegedése okozhat ilyet, hogy hirtelen kimúlnak? :/

ma 08:25
 1/3 A kérdező kommentje:
Jah, azt kihagytam, 1 hete vettem bele 5 db csiga evő csigát, hozhattam be velük nem várt betegséget?
ma 08:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyetlen hal elpusztulásából semmiféle következtetés nem vonható le, annak oka akármi lehet.

A zöld neonok élettartama 3-5 év, de minden élőlénynél előfordulhat, hogy hirtelen, és minden előjel nélkül elpusztul.

Nem kizárható, hogy a csigákkal vittél be valakit, de nem is bizonyítható az összefüggés, ha csak ez az egy halad pusztult el, és remélhetőleg nem is lesz több elhullás.

Mindenesetre azt kerülni kellene, hogy máshonnan származó akváriumlakót előzetes karantén, megfigyelés, fertőtlenítő fürdő nélkül bedobj az akváriumba.

ma 11:33
 3/3 A kérdező kommentje:
1 hete raktam bele azokat a csigákat
ma 12:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!