Akváriumhoz nemkaptam t8as. 6500 kelvines csövet csak osram 840 est 4000kelvinest. ez jo egy ideig vagy nem? meg milyen szinsprektumbol áll ez ?
értem. azért probálom ki majd ugyis látom a változást idövel.
köszi.
12-es, pitiáner, suttyó dolog ilyen primitív módon kiforgatni a másik ember szavait, vagy belemagyarázni, nem létező dolgokat!
Nem mondtam, hogy a növényes csövek mellé nem kell más, ami ellensúlyozza a színüket!
Azt mondtam, hogy önmagában valamiről kijelenteni, hogy nem oda való, csak azért mert önmagában "nem szép" elhamarkodott kijelentés!
Azt szintén nem mondtam, hogy én ilyennel világítanék.
De úgy érzem, nem igazán mozgunk egy szinten, ha annyit se sikerült felfognod, hogy a színvisszaadást nem a színhőmérséklet határozza meg.
Megpróbálok lesüllyedni hozzád, és a te stílusodban válaszolni, hátha úgy megérted:
Te csak használj nyugodtak 6500 K-es ledeket, amik 1 sávban világítanak, és a világoskéknek az árnyalatain kívül nézegess mindent fekete-fehérben. Neked úgyis csak a színhőmérséklet számít, úgyhogy legyél vele boldog. :)
#13 Aztán mégis mire ez a nagy arc? Ha te nem világítanál ilyennel, akkor mégis minek javasoltad, hogy a kérdező ezzel helyettesítse a 6500 Kelvinest?
Ha meg nem nyújt szép látványt, márpedig a kérdező megerősítette, hogy sárgás, és neki sem tetszik, akkor nem odavaló, vagy te szívesen nézegetnéd az akváriumodat, hogy olyan látványt nyújt mint amiben hetek óta nem volt vízcsere?
Csak mutatnám, hogy hol van az én szintem. Saját készítésű lámpa 4X 54Watt T5-ös, 865-ös csövekkel (az a pár színes LED nem oszt nem szoroz) , de ennyit számít, hogy 6500 Kelvines, még ha csak 3 sávos is. Növények meg bubiznak alatta, halak sem fakók
14-es, de ma reggel jó kedvemben találtál, úgyhogy segítek neked, mert látom, hogy csökkent értelmű vagy.
"Aztán mégis mire ez a nagy arc? " Ez válasz a te arcoskodásodra. Tudod épelméjű ember nem várhat el más reakciót a nagyképűsködésre, mint nagyképűsködést. Látom, ezt az életben, még nem tanultad meg.
"Ha te nem világítanál ilyennel, akkor mégis minek javasoltad, hogy a kérdező ezzel helyettesítse a 6500 Kelvinest?"
A kérdezőnek 3 választása volt:
Vagy semmivel nem világít, vagy egy aquastar-ral , vagy ezzel! Mert ideiglenesen, nem kapott mást!
A 3-ból, egyértelműen ez a legjobb választás, ha ennyit nem látsz be, akkor nem csak az élethez vagy hülye, hanem a világításhoz is.
Itt történt egy szerencsétlen baleset, a csökkent értelmi képességeid miatt, mert amiatt, hogy a 3 lehetőségből még mindig ez a legkisebb rossz, a torz fantáziád megtréfált téged, és azt hitted, én is ilyennel világítok.
Próbálj kicsit jobban koncentrálni az olvasottak jelentésére!
"a kérdező megerősítette, hogy sárgás, és neki sem tetszik, akkor nem odavaló, "
Szintén elmondtam már, de akkor még egyszer, majd megpróbálok bővítetlen mondatokat használni, hogy könnyebb dolgod legyen.
Az, hogy a kérdezőnek nem tetszik, teljesen szubjektív. Egy black water akvárium is sokaknak nem tetszik. (gondolom nem tudod mi ez... olyan benne a víz, mint a tea. Sokaknak meg ez tetszik.)
De a lényeg, hogy a lila, meg a rózsaszín se tetszik sokaknak, mégis odavaló.
Tehát A NÖVÉNYEK SZÁMÁRA, FUNKCIONÁLISAN egy 840-es is használható!
Ha a kérdezőnek nem tetszik a szín, úgyis csak ideiglenesen fogja használni! Addig, a növények, ezzel is kibírják!
Ezzel szemben te milyen hasznos választ is adtál???
A kérdés az volt, hogy 865 helyett, EGY IDEIG!!! HASZNÁLHATÓ E 840! Ideiglenesen pedig egyértelműen, a növényeknek kell, hogy megfeleljen!
Nem volt olyan kérdés, hogy szép lesz e, nem volt olyan kérdés, érdemes e megtartani, nem volt olyan kérdés, átépítse e a világítást, T5-re!
A kérdést se bírtad megérteni, totál másról beszélsz, mint amire a kérdező kíváncsi, csak az okoskodásból, meg a kötekedésből áll minden megnyilvánulásod!
És te ugatsz nekem olyanokat, hogy nekem kéne lapítani???
Igen, én hasznos választ adtam, csak te nem bírod felfogni, mire kéne hasznos választ adni! Ezért nem sikerült neked!
De ha már ennyire közléskényszeres vagy, akkor a sok semmitmondó szófosás helyett, megvárom, amíg kinyögsz magadból egy hasznos tanácsot!
Ne velem foglalkozz, hanem a kérdéssel!
Tessék:
Sötét legyen az akvárium, vagy lila, ami sz@rrá algásítja, vagy meleg fehér, amíg nem kap hideg fehéret a kérdező.
Csak hogy biztosan megértsd, leírom még egyszer, ez a 3 lehetőség van. Ebből válassz, vagy taka!
Más választásod nincs, mint hogy abbahagyd, mert annak ellenére, hogy 4-szer hangzott el a kérdés, még mindig csak fosod a szót, meg trágárkodsz, mert frusztrált vagy amiatt, mert beégetted magad.
Mivel érdemben válaszolni nem tudsz, azt az opciót választottad, hogy taka...
na én már értek mindent:)
na és mitszolnátok a t8 led neonhoz. az jo anyira mint a hagyományos fénycső?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!