Kaptam egy nagy adag, frissen szedett vörös szúnyoglárvát. Hogyan tudom őket életben tartani, illetve mikor adhatom a halaimnak? Fagyasztani lehet? Érdemes?
A szúnyoglárvákat nem tudod hosszú ideig életben tartani, folyamatosan romlik a minősége.
A versenyhorgászok használnak szúnyoglárvákat etetésre, és csalizásra, gondolom neked is hasonló alapanyagot sikerült szerezned.
A horgászok nedves újságpapírba csomagolva tartják, átmászatják, de ez a tárolás is napokra van korlátozva.
Akváriumi halak etetésére érdemes inkább lefagyasztani a megfelelően előkészített, tiszta lárvákat.
A YouTube-n a horgászvideók között találhatsz szúnyoglárvákkal foglalkozó ismertetőt, neked a tárolás, letisztítás lehet érdekes, a felhasználás része már más.
Pl itt egy rövid videó:
(a vörös szúnyoglárvákat iszapból gyűjtik, több-kevesebb szennyeződés van a lárvák között, és a videóban is elhangzik, hogy néhány napos tárolásról van szó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!