Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumban különböző tárgyaka...

Akváriumban különböző tárgyakat lehet pillanatragasztóval ragasztani vagy az árt a halaknak megkötés után is?

Figyelt kérdés
szept. 13. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
23%
Ha a használati utasításban nem szerepel a felhasználási lehetőségek között, akkor ne használd.
szept. 13. 21:37
 2/6 anonim ***** válasza:
44%
Sokan használják kövek, mohák ragasztásához.
szept. 13. 22:00
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Ha egyszer megköt,már ártalmatlan,nem lép reakcióba a vízzel.
szept. 13. 22:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem törött szülőtálhoz kell
szept. 13. 22:33
 5/6 anonim ***** válasza:
33%
Én úgy tudom, hogy van egy minimális cián tartalma ami lehet, hogy idővel kioldodik a vízben, én nem mernék kockáztatni.
szept. 13. 22:46
 6/6 Platypus ***** válasza:
Igazság szerint akár úgy ahogy van folyékonyan is biztonságos akváriumban. A méregdrága moharagasztó is pontosan ugyanaz az anyag, amit simán a vizes mohára kennek és bluggy vissza az akváriumba. Vízre polimerizálódik, tehát attól köt meg hogy víz éri és reakcióba lép vele. Valóban cianoakrilát az anyaga, ami borzasztóan hangzik, de ez nem olyan egyszerű, hogy "cián van benne és ezért veszélyes". Például a B vitaminok is ciánvegyületek és mégis létfontosságúak. De például ugyanezt a cianoakrilátot használják harctéri sebek összeragasztásához, mint elsősegélyt. Az más kérdés, hogy az adott tárgyat esetleg praktikusabb lehet FBS szilikonnal ragasztani.
szept. 20. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!