Létezik a halaknál törpeség?
Minthogy létrehoztak már gömb-mollit, sőt gömb-veliferát is, így azt kell hogy mondjam: igen!
Azonban a Te esetedben nem erről van szó. Vannak ivadékok, amik életrevalóbbak, bátrabbak, emiatt több ételhez jutnak, és erőteljesebbek is lesznek - na ezekből válnak az igazán jó tenyészpéldányok.
(mellékesen írom, hogy nekem gyöngygurámi-ivadékokból voltak ilyenek: némelyek szépen növekedtek /fejlődtek/, mások viszont kissé alulmaradtak. Na, én "felzárkóztató eleség" gyanánt, csipeszből etettem őket tubifexxel. Nőttek is tőle rendesen)
Különben az elevenszülők kifejezetten igénylik a rendszeres növényi táplálékkiegészítést. Úgyhogy ne felejtkezz meg az ilyen jellegű kajákról: TETRA Phyll, SERA Flora, stb.
Amúgy a TROPICAL eleségek közül van kifejezetten halivadékoknak szánt növényi jellegű kaja. Ajánlom!
Ha ilyenekkel is etetsz, a halaid még egészségesebbek lesznek, és nagy esély van arra, hogy behozzák a lemaradást.
/a 2. kommentre válaszolva/
Igen, jó a tubifex: rendkívül tápláló, és a halak nagyon szeretik. Vékony és mozog, így valósággal ingerli a halakat. Nőnek is tőle rendesen. Összevágva a nagyobb hal-ivadék is könnyen le tudja nyelni (persze az összevágott tubifexet nagyon jól át kell öblíteni).
Ugyanakkor vigyázni kell vele, mert nem lehet tudni, mit hurcolsz be vele az akváriumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!