Hogyan fertőtleníthetem a hálót ha fertőző halat vettem ki az akváriumból?
Figyelt kérdés
aug. 23. 16:38
1/3 V. Hélix válasza:
Ha olyan anyagból van ami bírja a hőt forralt vízbe tenni a leghatékonyabb, de ha könnyen olvadó műanyag szerintem alkohollal alaposan fertőtleníteni is lehet
2/3 anonim válasza:
Ha fertőző hal volt az akváriumodban akkor esélyesen az egész fertőzött, csak a többi hal hordozó, aztán ha legyengül kicsit az immunrendszeürük nekik is valami miatt (nem megfelelő táplálás, vitaminhiány, rossz víz, stressz stb) akkor majd rajtuk is kitör. Az akváriumok amúgy sem steril környezetek, ha nem ügyelsz rá kínosan akkor meg tele tudod hurcolni mindenféle nyavajás fakultatív patogénekkel is tök könnyen. Mi baja volt egyáltalán a halnak?
3/3 A kérdező kommentje:
Nem az a lényeg hanem hogy több akváriumon van és egyikből a másikba nem akarnám átvinni a fertőzést.
Műanyag háló 100 fokot nem bír. Az alkohol az milyen alkohol legyen?
Nagyon puffadt a hasa de a hasvízkor többi tünetei például pikely borzolás meg imbolygás nincsen. Még az se biztos, hogy fertőző csak ugye biztosra akarok menni.
aug. 25. 05:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!