Mit szeret a ponty?
+40 év horgászat után sem tudom, hogy a halaknak mi a "kedvence", ha van, akkor is változó, de azt én is úgy gondolom, vannak sikereebb, és kevésbé sikeres csalik, amelyek egy másik vízen lehet máshogy működnének, tehát, ha neked az epres az, akkor használd nyugodtan.
Én azt figyeltem meg, hogy azon í vízen, ahol horgászom, a sárga, narancs, fehér színű csalikra több a kapás, amint a piros, vagy zöld színűre.
A színeken belül már kisebb volt az eltérés, a mézes, banános, vagy kagylós "ízesítésű" csalit is megette.
Az idézőjel nem véletlen, ugyanis volt közel 40 féle kukorica (Cukk, Maros, Haldoradó, stb) csalim, és jött egy kósza gondolat, hogy azok között mi lehet a különbség.
Ebben közrejátszott a Cukk tulajdonosának az őszinte megnyilvánulása, hogy a rengeteg csalit a horgászoknak gyártják,. a halakat nem érdekli, hogy banános, vagy barackos, de ha a horgászoknak áfonyás kell, akkor olyat gyártanak...
A lényeg, hogy az üveges kukoricák jelentés részének egyszerűen liszt íze van, az aroma egy szeg anyag, ami lehet a halaknak fontos, de azoknak a csalinak nincs íze, kevés a kivétel.
Számomra az egyik legsikeresebb kukorica csali a dobozos csemegekukorica, annak van íze, aromája.
Sajnos nagyon drága lett, és mivel tartósítószermentes, sokáig nem tárolható.
A másik a nyers csemegekukorica, ami szezonális, nyári, kora őszi csali.
Az univerzális, ami olcsó, sikeres, és bármikor elérhető, a takarmánykukorica.
Félkeményre főzve finom aromája, íze van, lehet vele variálni, "frissen", vagy megerjedve is szeretik a halak.
Ez egy régi, sikeres csali, etetőanyag, amit a modern világban sokan elfelejtettek.
A legjobb halakat én ezzel fogtam, megeszi a keszeg, kárász is, de 2-3 fűzött szemmel már lehet szelektálni.
Az meg egy örök szabály, hogy az a sikeres csali, amivel halat tudsz fogni, és bízol benne.
Egyik haverom irigyelte, hogy milyen szép halakat fogok a fűzött takarmánykukoricával, feltette ő is, de már a dobáskor, még a csali a vízben sem volt már azon morfondírozott, hogy ezt úgysem eszi meg semmi, milyen wafterset, vagy pop-upot tegyen fel inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!