Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Plexiből lehet akváriumot...

Plexiből lehet akváriumot csinálni? Ha igen, mivel kell ragasztani?

Figyelt kérdés
aug. 10. 08:16
 1/6 GASPARZOLTAN ***** válasza:
100%

Plexiből, polikarbonátból lehetni lehet, csak egy bizonyos űrméret felett nincs értelme. Ugyanis egy idő után olyan "falvastagság" kell, ami már nem szép és esetleg torzít is.

Ragasztóanyag nagyon sokféle van. És az oldószeres (két komponensű) ragasztót ajánlanám.

aug. 10. 08:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ehhez ne a hagyományos három betűs valamit
aug. 10. 08:51
 3/6 GASPARZOLTAN ***** válasza:
100%

Én mindenképpen beszélnék valakivel (vagy céggel), aki ebben szakértő. Pölö ilyesmiket gyártanak. Mert benne van a pakliban, hogy összerakod, feltöltöd vízzel, akkor jó lesz. Aztán órák múlva hirtelen megadja magát és akkor a víz a padlón, az akvárium meg kipusztul.

Például beszélj velük, hogy ez mit bír:

[link]

aug. 10. 09:07
 4/6 GASPARZOLTAN ***** válasza:
Egyébként az sem hülyeség, ha az egész kap egy jól kinéző alumínium-profil keretet. Akkor a víznyomás egy jó részét az veszi fel és a ragasztás inkább csak a tömítettség miatt kell.
aug. 10. 09:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Mondjuk eleve egy kis méretekben gondkozom plexi eseténben persze nem tudom mi az a kis méret ilyenkor.

A másik lehetőség hogy elevenszülő tartályként kell, ott ugye nincsen teher.

De az is fontos hogy melyik ragasztó nem old be valami

vegyszert a halaknak.

Na most az ivató tartályhoz a kisméretű akvárium is ugye perspektíva plexiből.

És plexi esetében viszonylag könnyű a hajlítás amivel ragasztó takarítható meg.

aug. 10. 09:21
 6/6 GASPARZOLTAN ***** válasza:
Az oldószeres ragasztóknál (bár hülye vagyok kémiából) szerintem az van, hogy mivel nem vízbázisú, a víz nem oldja. Ha a ragasztó vízzáró, akkor a helyzet ugyanez. Ha oldaná a víz, akkor előbb-utóbb "elfogyna", tehárt nem lenne vízzáró.
aug. 10. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!