Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Lenne egy pár kérdésem, halak...

Lenne egy pár kérdésem, halak tartásával kapcsolatban, segítenél?

Figyelt kérdés

Vízkezelő szereket egyszer kell venni és használni,vagy erre többször is szükség van?

Milyen halakat ajánlanál, ami szép és nem is olyan igényes és kb.hány darabot Tartanál egy 54 literes akváriumban?

Milyen eledelt vegyek majd ezeknek a halaknak?

Köszönöm a válaszokat előre is.

2010. nov. 1. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:
vizkezelő szerek?nos ez sokmindentől függ.mi mindent használunk.növénytápanyagoktól az algázóig mindent.clickes táppal etetünk.vannak többféle halaink,de nem mindegy milyen halat milyennel teszel össze.szeretnél-e kishalakat eleven szülőktől és ha igen arra is vigyáznod kell,mert megehetik a kicsiket.eledel lehet táp,száraz,élő és fagyasztott is.
2010. nov. 1. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Hello, most nem reklámozni akarok, de ha halakat akarsz tartani érdemes kicsit komoylabban foglalkozni vele. Nem csak az számít, hogy néz ki, az is hoygan érzik magukat a halak. Van egy akvakertesz forum (írd be a googlben, hogy akvakertész és kidobja) ahova ha regisztrálsz segíteni fognak Neked. Én is így kezdtem ahogy Te. Egy kicsit mindenképp olvass utána. Sok szerencsét ;)
2010. nov. 1. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
azt hozzáteszem:nem lesz olcsó mulatság
2010. nov. 1. 21:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Másodikat annyiban javítanám és egészíteném ki, hogy inkább az akvarista.hu-t érdemes nézegetni, oda regisztrálni, elolvasni az 5 ebook-ot, fórumon kérdezgetni. Az akvakertész inkább olyanoknak való, akik növényes akváriumot csinálnak vagy speciális növényes akváriumokat.

diszhal.info oldalon is nézelődj, ott sok halfajta fentvan, meg tudod nézni az igényeiket, melyik tetszik neked stb. Sok sikert a halakhoz! Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok neked, írj nyugodtan privát üzenetet. :)

2010. nov. 1. 21:02
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.Írhatok még.Nos már berendeztük tegnap,nagyon szép lett.Most várjuk,hogy elteljen a két hét,amit ajánlottak,halvásárlás előtt.

Már sok oldalt megnéztem,de saját tapasztalatot szívesebben fogadnék.

2010. nov. 1. 21:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát attól függ mit akarsz.

Pl ha akarsz bele sok növényt, akkor mini halakat vegyél, vannak ilyen 1-2 centisek, ebből lehet sokat venni.

Pl Red cherry garnéla, Galaxi razbóra és Micro rasborák, Endler guppi, Törpe szívóharcsa. Ezek nem rágják a növényeket, és jól meg vannak együtt. A törpe szívóharcsa harcsa algát, a halak lemezes halkaját, a garnélák pedig scrimps naturals száraztápot esznek. Ezekkel sok növénnyel egy szép akváriumot lehet csinálni, jávai mohával, anubias bateri gold, lilaopsis vizifű, hínárokkal, meg kis méretű növényekkel.

Vagy veszel szokványos halakat, mint pl xipho, molli, neon, zebra dánió, guppik, algaevő harcsa, ezek csipkedik a növényt, akkor csak vastag levelű nagy anubias növényt vehetsz bele, azt nem igazán tudják megrágni, meg esetleg vizipáfrányt, vagy valisneriát. (ez a verzió nem olyan szép szerintem)

Lehet törpegömbhalat is tartani, darázsgébbel, azok is cukkerek, kissebbek mint a neoon, kis félős lassú halak.

Csak azoknak sózni kell a vizüket, a növények meg a sót annyira nem szeretik.

Vagy csinálsz egy kis sügereset,

Vagy egy olyat, hogy ékfoltos razbóra + vörösorrú pontylazac.

Lehet sokfélét. Attól függ neked mi tetszik.

2010. nov. 1. 22:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Én nem használok semmilyen vegyszert. Fölösleges pénzkidobás.

Egy olyat vettem, hogy Tetra EasyBalance, az kicsit lágyítja a vizet, meg stabilizálja a foszfátot, PH-t.

Ez vízcsere helyett is jó, de nem muszáj. Én csak a garnélák miatt vettem, hogy jól érezzék magukat. De e nélkül is megvoltak, változást nem látok :)

Ha sok növényed van, és elkezd valamelyik sárgulni, akkor a gyökeréhez szoktam benyomni egy kis magyar táptablettát, vagy bedobom a vízbe, mert az olcsó és attól helyrejönnek :)

2010. nov. 1. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!