Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumban milyen ragasztót...

Akváriumban milyen ragasztót érdemes használni havazott cél hogy egy napra köveket ragasztók és így állandó aljzat lenne. Ide első körben szilikon ragasztóra gondolok, abból úgy tudom ha megköt már nem oldódik ki semmi a vízbe. Ez igaz?

Figyelt kérdés
De ha van jobb ötlet az is érdekelne
jún. 11. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Izé, mi az a "havazott cél"? Én különben ilyen pisztolyos ragasztót próbálnék, de ez csak egy ötlet, nem vagyok akvarista.
jún. 11. 12:19
 2/8 A kérdező kommentje:

* ha az a cél

Bocsánat

Nyavajas beszédfelismerő

jún. 11. 12:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen én is pisztolyos ragasztóra gondolok csak nem tudom hogy melyikből oldódhat ki esetleg valami vegyszer
jún. 11. 12:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értelmezem, akkor apró kavicsokat akarsz leragasztani az akvárium aljára állandó aljzatnak... Ez nem túl előnyös takarítás szempontjából sem, illetve a sok trutyi nagyon könnyen meg fog benne ülepedni, ami hosszú távon mérgezi a vizet a bomlás során. Valami apróbb szemcsés homokot ajánlok, vagy aquasoilt. És semmiképp ne ragaszd le.

Ha viszont félreértettem valamit és nagyobb köveket akarsz rögzíteni az aljzatra és ahhoz keresel ragasztót:

Függ attól is hogy mekkora meg milyen köveket akarsz ragasztani. A cyanoacrylate pillanatragasztók akváriumokban is biztonságosan használhatók mert nem oldódik ki belőlük semmi. Benyomsz egy kis csipet zsebkendőt vagy vattakorongot a kő és a kontakpont közé, majd rányomod a pillanatragasztót. Ha egy kis vizet spriccelsz rá, akkor gyorsabban köt, de amúgy is 1 percen belül nekem már teljesen szilárd szokott lenni.

Belinkelem a greenaqua honlapját, nekik vannak ilyen ragasztóik. A növényes és a dekoros között annyi a különbség hogy az egyik zselésebb állagú (növényes), a másik meg folyékony (dekoros).

[link]

Az invitalon is lehet kapni akváriumhoz való pillanatragasztót, de azokat még nem próbáltam, gondolom sok különbség nincs köztük. Külföldön meg a Gorilla Glue ami nagyon el van terjedve, azt sajnos Magyarországon még nem láttam sehol, de elvileg az a legerősebb pillanatragasztó.

jún. 11. 12:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Valamikor én ragasztottam akváriumot szilikon kaucsukkal. A színtelen változat jó ide. Sose pusztultak ki a halaim.

Ha csak kevés kell akkor a pisztolyos helyett a tubusos kiszerelést ajánlanám, mert ha nem használod fel mindet akkor előbb utóbb beköt az egész.

jún. 11. 12:58
 6/8 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, én nem arra a "pisztolyosra" gondoltam, aminek hosszú csőre van, és fémpisztolyból nyomogatják pl. a "MESTER" márkájú cuccokat, hanem arra a kis műanyag barkács cuccra, amibe áttetsző kis rudakat lehet tenni, és átmenetileg megolvasztja.

(Csak hogy ne menjen félre a dolog.)

De különben a szilikon szerintem is jó, végeredményben (és tudomásom szerint) az akvárium üvegét is szokták azzal ragasztani (legalábbis DIY esetben.)

jún. 11. 19:46
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 (5 vagyok)

Igen, a szilikon kaucsuk üvegre, kőre jó, szinte levarhatatlan.

Az kis pisztolyos hotmelt is lehet jó. Szvsz abból se oldódik ki semmi ami a halakra ártalmas lenne.

jún. 11. 20:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen nagyobb kövek, ha apróbb is ez egyben kiemelhető és takarítható. Esetleg kiemelés előtt leszivni csővel felette a vizet hogy a trutyi javát kiszedjuk
jún. 11. 21:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!