Mennyi idő alatt gyógyul meg az aranyhal?
Beszorult a műnövénybe az osztott farkú aranyhalam. Szerintem a nagy küzdésben sérült az uszonya. Külön kellett tennem, mert nem hagyta békén a többi. Lehet érezték rajta, hogy gyenge és ki akarták fárasztani.(kergették és feltolták hátulról a víz tetejére). Már egy hete jól van, de nem merem visszarakni, nem tudom mennyi idő múlva gyógyul meg, ha esetleg lett rajta sérülés, hogy ne érezze meg a többi.
Eddig sose bántották egymást, 10 éve vannak halaim.
Ezt te látod, mennyire gyógyult meg...
Nem tudom mennyien vannak a többiek, de ha van rá lehetőséged, a többieket karanténoznám, és a sérültet tenném vissza. És pár nap elteltével tenném hozzá a többit, kezdve a legbékésebbel, és a legdominánsabbat hagynám a végére.
Ha erre nincs lehetőség, akkor csak a legdominánsabbat vedd ki, cseréljenek helyet, és pár nap múlva rakd vissza azt is.
Nem látni (már) sérülést.
Pont ezért nem tudom mikor gyógyul meg.
Nem is tudom, hogy érezhette a többi, mert nem volt sebe.
Köszi. Én is erre gondoltam, hogy a dominánst kiteszem. Mert egy óra nem volt elég neki múltkor.
Be volt szorulva két napig. Nem otthon lakok, nem vették észre. Amikor kiszedtem,fel volt fordulva és kicsit felfújódva. Tépettnek nézett ki a farokuszonya.
Azt hittem nem marad meg.
1-2 óra alatt megfordult, azóta eszik, vígan úszkál. Egy hete külön van.
És nem látom a sérülést, nem tépett az úszony, de a három szétágazódóból egy le van biggyedve, az nem mozog, amikor úszik. Nem látni rajta sebet, pikkely sérülést.
Viszont lehet, hogy a dominánsabb elől menekült be a növénybe.
De nem hiszem, mert fél éve is volt ilyen eset, amikor még az a másik hal nem volt itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!