Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen talajt válasszak?

Milyen talajt válasszak?

Figyelt kérdés
Egy 40 literes akváriumba szeretnék egy normális talajt, nem túl kényes növényekhez. Nőstény betták és csigák lesznek benne. Sima kavics nagyon nem vált be. Előre is köszönöm a válaszokat.

máj. 19. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a hagyományőrző akvászok hallgatnak, jöhet kézműves akvarisztika: Átlagos növényekhez szinte minden jó de tehetsz bele táptalajt is, aztán amikor kimerül mehet a kukába vagy gyökértablettákat nyomkodsz. Persze ha az utóbbi jó megoldás, minek a táptalaj?

Ha viszont a sóder alá talajszűrőt alakítasz ki de nem használod szúrésre, fél pohár szódavízzel + néhány csepp tápoldattal, ha nem is hightech de legalább midltech minőséget hozhatsz ki. Sok féle táp létezik, nem próbáltam ki mindet de a menetrend szerűen beköszönő hiánytünetektől csak akkor szabadultam meg ha magam kotyvasztottam.

máj. 20. 13:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) És kb. Milyen vastagságban tegyek bele akváriumi sódert? (A nyúlcsigák feltúrják az aljzatot és fellebegnek a növények..)
máj. 20. 14:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
kb. 4-5 cm. kell. Erre a problémára is van trükköm: fogsz 3db kavicsot ami elég nehéz hogy lent tartsa a növényt. Szilikonnal háromszög alakzatban egymáshoz ragasztod úgy hogy két kavics nincs összeragasztva, így a szárvastagodást nem fogja akadályozni később. Miután megkötött áthúzod rajta a növény gyökérzetét. Ha jól csináltad a csigáknak esélyük sincs és a növényt sem gátolja a fejlődésben, mellesleg teljesen láthatatlan.
máj. 20. 21:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Vettem ma táptalajt, és a köveket is beszerzem meg a szilikont.
máj. 21. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!