Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Melyek azok a halfajták...

Melyek azok a halfajták amiknek árt a víz sózása?

Figyelt kérdés
Sokat olvastam a víz sózásáról,pro és kontra .
2010. okt. 26. 19:47
1 2
 11/16 Salx Narval ***** válasza:
Azt tanácsolnám mindenkinek, hogy döntse el mit szeretne a sózással kapcsolatban.Vagy sózzon, de akkor tegye bele a sok éve kikísérletezett adagot( DR Lányi György )vagy pedig ne használja.Fél adagoknak, 1-2 kanálnyinak semmi értelme, mert így nem tudja kifejteni az antibakteriális hatását.Ha először akar valaki sózni, akkor 2-3 nap alatt tegye bele a teljes mennyiséget és ezt követően a vízcseréknél arányosan pótolja.Csak natúr, tapadásgátló és adalékmentes sót használjunk. Én kő és tengeri só fele-fele arányú keverékét használom + 100 literenként 1 evőkanál keserűsót, ez egy kis trágya a növényeknek és jót tesz a halak emésztésének is.
2010. okt. 27. 03:15
 12/16 anonim ***** válasza:
Ismétcsatlakozom az előttem szólóhoz, vagy csináljuk rendesen, vagy sehogy. Ez olyan, mint mikor azt olvasom, hogy talán betegek a halaim, öntök fél adag akarmát. Semmi értelme. Én még a mandulalevelet is kedvelem :"Elég erősen színezi és valamennyire savanyítja is a vizet a csersav és a különböző savak miatt, amit kienged magából emellett pedig gombaölő, és antibakteriális hatása is van." ( [link] mondjuk garnélakajának használom.
2010. okt. 27. 09:43
 13/16 anonim ***** válasza:

Rosszul linkelt:

[link]

2010. okt. 27. 09:44
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Egyáltalán minek sózni az édesvizi halas aksit?
2010. okt. 27. 17:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Fertőtlenítés, parazita írtás, immunrendszer erősítés, algagátlás, ráadásul a mollyk, guppik kifejezetten szeretik.
2010. okt. 27. 21:15
 16/16 Salx Narval ***** válasza:
Látom Murr, te kedveled a természetes vízkezelő anyagokat és tapasztalt akvarista vagy.Ajánlanám neked kipróbálásra az égertobozt,kb ugyan az a hatása, mint az indiai mandulalevélnek, csak ez ingyen van.Jó hatású szer még a gyógyszertári csersavpor,a tölgy, cser, platánkéreg,valamint a szárított hegyiláp tőzeg.Keress rá a zeolitra, tetszeni fog neked és ha nem a halasnál veszed, még olcsó is lehet.Ha ismered ezeket az anyagokat akkor bocsi.Természetesen a kérdezőnek és mindenki másnak is érdemes megismerni ezeknek az anyagoknak a jótékony hatását.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyári dolgok nem jók,csak így egy kicsit olcsóbb és legalább annyira hatásosak.Elnézést a kérdezőtől, hogy egy kicsit elkanyarodtam a témától.
2010. okt. 28. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!