Halak mellé lehet még valamilyen élőlényt tenni?
Kis rák, vagy hasonló? Azt mondja ismerősöm a rák nem jó, de hogy miért nem, azt nem mondja.
Milyen élőlényt lehet szerezni még akváriumba?
teknőst :D
a ráknak meg gőtének stb. alacsony víz kell asszem azért nem jó. Csigát vagy ilyesmit tehetsz.
Én a teknőst nem ajánlom, nagyon körülményes az együttartás, főleg a takarítás miatt.
Rengeteg csiga és garnélafaj viszont tartható halakkal. A rákok nagyra nőnek és gyakran elkapják a gyanútlan halakat, ezért nem ajánlott együtt tartani őket.
Garnélák (megfelelő méretű), törpe tarisznyarák, törpe kamosbéka.
Teknőshöz általában zsákmányállatnak viszik a halakat.
törpe tarisznyarákot is rakhatsz kis halak mellé, az nem nő meg, max 5-6 centisre, őket platti, neon, xpihó, molly, dániók -ezekkel simán lehet együtt tartani.
A hím bettát megtépázza, mert idegesíti őt hogy ott a nagy lógó uszonya, és az ilyeneket szereti megvagdalni. A többi halat nem bántja. Csak ez a rákocska a szűrő drótján kimászik, így le kell fedni az akváriumot mindenképp, mert elmegy sétálni a lakásban. (és nem árt ha a víz nincs tök tele, szal mert szeret kiülni akár a szűrő tetejére, vagy egy kőre, ahol száraz területet talál) A törpe tartisznya az összes növényt megvagdalja hosszabb idő alatt a kis ollójával és a jávai mohát meg is eszegeti.
Egyébként ha veszel amanó, vagy sepregető garnélát, az is jó halak mellé, az viszont nem bántja a növényt, az csak algát eszi.
Az olyan kisebb garnéla rákok, mint pl red cherry, bumblebee, christal red és társai.. ők az ilyen 2-3 centis halak mellett el tudnak éldegélni, ha a halnak nincs elég nagy szája h megegye őket, mert ezek nagyon picike rákocskák, viszont szépek. Szal ők szaporodni nem tudnak ekkora halak mellett, mert a halak megzabálják a bébi rákokat. Ezeket a garnélákat én csak microrazbórákkal, pl galaxy razbórával együtt tartom, úgy szaporodnak jól.
Aztán vannak a kubai kékrákok, létezik abból narancssárga is, az megnő 10 centisre, hát bazi nagy lesz, és gyors halakkal lehet együtt tartani, mint pl frenatusz, zebradániók, ezekkel jól elvan, de a lassú halakat pl egy tetrát azt már simán elkapja és megeszi, asszem valami törpeharcsát tépett szét nálam úgy, mint mikor egy ember a kiflit a fogával széttépi. Szal elég durva. Ezen rákokból viszont nem szabad kettőt egymás mellé rakni, mert könnyen levágják egymás ollóját, hát mondjuk vissza is nő nekik olyan 2 hónap alatt, de akkoris. Egymást nem tűrik el.
Aztán van a normál méretű tarisznyarák, hát az jó 15centis lesz, azt csak külön lehet tartani, halakkal nem :)
hát a teknös nem megeszi a halakat?XDDDDDDDDDD
tegyéé be olyan NAGYON SZPÉ HAL:D fekete-piros talnán vmi SZUMÁTRAI vagy nemtom de az nagyon szép:D
Sokféle csigafaj van, amit tarthatsz akváriumban, nagyon szépek, és vannak kagylók is, nekem ilyen csavaros házú kagylóim vannak, sajnos a nevüket nem tudom.
Egy barátom mesélte, hogy egy ismerősének az akváriumában van egy nagyon aranyos kisbéka (guppik neonhalak meg kisebb halak mellett). Sajnos nem tudom, hol vette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!