Hogyan cseréljek vizet az akváriumban? Részletesen lent
Semmi, és ha simán beleöntöd, akkor sem lesz semmi, legfeljebb nem fognak annyira örülni a halak. De nem lesz bajuk tőle. Szerintem a vízelőkészítő is felesleges.
Én úgy szoktam, hogy hetente-kéthetente lecserélem a víz egy részét. Ha eszembe jut, akkor hagyom állni előtte, de ha nem, akkor nem és semmi bajuk nincs a halaimnak.
Az is jó. Van valami szer, ami a klórt eltakarítja a vízből, gondolom ilyen van neked is.
Én 1/3-os vízcserénél mindig friss csapvizet használok és semmi baja nincs az aranyhalaimnak.
Uhh... Hát gratulálok az első kettő válaszolónak...
1 napig hagyd állni, vízelőkészítővel is, mert egyrészt pihentetni kell egy kicsit a vizet, nem csak a klór miatt, másrészt pedig ha nem azonos hőmérsékletűvel pótolod a vizet. akkor a halak nagyon könnyen megfázhatnak és elpusztulhatnak. Lehet, hogy túlélik, mert hasonló a hőmérséklet, de a halaknak ez kifejezetten rossz, megterhelő. Nem tudom, miért olyan nehéz egy vödröt betenni a szoba vagy szekrény sarkába.
Mondjuk nekem is itt van ez a 100 literes, és az is megvan jó pár vödör, ezért xarok rá, van össz 3db vödröm.
2-be leszívom a vizet, felváltva rohangálok velük a fürdőbe, és mikor leszívtam a felét, akkor 1 nagy vödörbe meg van állott víz, azt beleöntöm, a többit meg csapvízzel töltöm fel, hát annyi vizet én sem tudok félrerakni.
És néha ráfér egy nagyobb tisztítás, úgyhogy néha még többet is leszívok mint a fele. Hát de nem volt baj ebből. A halak jól tolerálták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!