Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Folytassam a kezelést? Hogyan...

Folytassam a kezelést? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
3.napja áznak a neonjaim Xantakridines vízben , de nem látok javulást a halakon .Holnap 50% vízcserét tervezek,és ??? Tanácstalan vagyok .Még mindig fehér a szája annak a 3-nak .
2010. okt. 22. 15:56
1 2
 11/16 Salx Narval ***** válasza:
Nem, csak a csigáknak.
2010. okt. 25. 13:57
 12/16 A kérdező kommentje:
dezinfekt nem lehet jó ? az van itthon is.
2010. okt. 25. 13:58
 13/16 anonim ***** válasza:
A dezinfekt gombára és baktériumokra való, leginkább hasvízkórra szokták adni. Az nem lesz jó.
2010. okt. 25. 16:22
 14/16 A kérdező kommentje:

azért gondoltam mert ha nyálkagombájuk van az ugye gombabetegség .

ezt találtam róla:

"A köznapi elnevezés ellenére a Chondrococcus columnaris nem penész, hanem nyálkagomba, amelynek telepei összeállnak és fonalakat alkotnak. Ezek finomabbak és rövidebbek, mint az igazi penész szálai. Különösen az elevenszülők hajlamosak erre a fertőzésre."

2010. okt. 25. 16:33
 15/16 Salx Narval ***** válasza:
Nézd a columnárisz ( nyálkagomba ) azt hiszem kizárható, mint már írtam, az pár nap alatt, max 1 hét, végzett volna a hallakal és a többit is megfertőzte volna.Az nem vegetál 3 hétig.Ellene csak az antibiotikumok használnak valamit az sem mindig, ha átterjed a belső szervekre, szinte menthetetlen a hal.Mivel nem valószínű, hogy erről van szó, ezért tanácsoltam a sót és az aquafuránt , ezek féken tartják a bacikat, nehogy nagyobb baj legyen a dologból ( az esetleges sérüléseket, nem lenne jó, ha veszélyes baktériumok támadnák meg ).Dezinfektet, parakillel együtt lehetne megpróbálni fele-fele arányban, az-az fél-fél adag mindegyikből.Ez így együtt, sokféle kórokozó ellen hat.A sót ez esetben is tedd a vízhez 2 részletben.Más fajta betegség lesz itt.Nem tudnál készíteni egy közeli fotót valamelyikről, hátha látnánk valamit? Minden esetre, ha jársz a boltban, egy aquafuránt érdemes otthon tartani, valamint dezinfektet, parakillt és malachit zöldet is.Nagyon óvatosan etess a kezelés alatt és utána is, mert biztosan elpusztulnak a bontóbacik. De a vízcserék majd segítenek,méregteleníteni és a bacik jó részét is kiviszik, aquafurán nélkül is.Az a legnagyobb baj, hogy csak találgatunk.
2010. okt. 26. 03:30
 16/16 A kérdező kommentje:
Szívóharcsa kibírja a sót ?Holnap hozzák az új akváriumomat,megpróbálom ezt a 3 különrakni,és beadagolom neki amit írtál,remélem már történik valami,mert nagyon sajnálom őket,és igazából nekem bántja a szemem inkább őket nem nagyon érdekli szerintem,mert semmit nem veszek észre a viselkedésükön sem .
2010. okt. 26. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!