Ózongenerátorozás halak mellett?
Lehetne ózongenerátort haaználni olyan szobában, ahol akvárium van?
A szűrő le lenne állítva, ès az akvárium teteje fóliával letakarva, leragasztva.
Biztos választ szerintem azoktól kaphatsz, akik ezzel foglalkoznak.
Én laikusként biztos nem probálkoznék vele.
Én használtam már ózongenerátort, olyan szobában is ahol volt akvárium. Rendeltetésszerű használat mellett nem tapasztaltam semmi negatív hatást se rám se a halakra. Viszont nem is használtam gyakran, talán 1-2 alkalommal.
Az akváriumot lefedtem s a szűrőt kikapcsoltam. Illetve amíg ment addig nem voltam a szobában, utána sokáig szellőztettem s szintén nem voltam ott míg rendesen ki nem szellőzött.
“Akvarisztikában is használnak ózon generátort a vízi mikroorganizmusok elölésére.”
Az nem UV fényes szűrő? De lehet van ózonos verzió is, nem tudom, sosem használtam. Amennyire tudom az UV-st olyan esetekben szokták használni mint mikor például vízvirágzást akarnak gyorsan és hatékonyan helyretenni (kiegészítésnek a vízcserék és a kiváltó ok megszüntetése mellett, persze) vagy ilyesmi. Viszont itt most arról van szó ,hogy a levegőben levő ózon bekerül-e a halakhoz s árt-e nekik. Szerintem az azért árthat s emiatt jobb is minél jobban lecsendesíteni és elzárni a vízfelszínt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!