Kh=0? Szüksèg van kh emelèsre?
Mi van akkor ha csak gh növelőt használok, a kh-t nem növelem;
Van bármi kihatása a növènyekre, halakra?
Növènyek: echinodorusok, cryptocoryoneok, mohák
Halak: sewellia lineolata, galaxy rasbora
Jelenleg gh 8, kh 4 az èrtèk
Igen, szükséges. Karbonátok nélkül instabil lesz a kémhatás.
Használj csapvizet keménység emelésre.
2-es, (1 vagyok) érdekes, én pont sok növénynél nem merném bevállalni a nullás kh-t.
Mivel éjszaka, (fény és fotoszintézis nélkül) a növények is CO2-t termelnek, és 0 kh-nál , sok növénynél, pusztán ez is okozhat pH borulást, ami reggelre képes kinyírni a halakat.
"Ha tudja az ember mit csinál"
Ők tudják mit csinálnak? Hogy pengeélen táncolnak, és csak a szerencsén múlik hogy nem omlik össze a rendszer?
Azèrt merült fel bennem a kèrdès,mert szeretnèk lágy vizes garnèlákat tartani. Pl blue bolt, red galaxy amik tetszenek. Ezekhez azt írják a legtöbb helyen hogy 0 kh kell. A mostani vizemben nem tudom, hogy megmaradnának-e
A meglèvő halaknak ès növènyeknek se akarok rosszat
“Ők tudják mit csinálnak? Hogy pengeélen táncolnak, és csak a szerencsén múlik hogy nem omlik össze a rendszer?”
Meglepődnék ha nem tudnák. Ilyesmit rendszerint bőven nem kezdőknél látni s hát a pH-Kh viszony nincs messze az alapoktól. Igen, tudom én is meg ők méginkább ,hogy ez mivel jár(hat). Megvan a maga veszélye, de a lényeg ,hogy létezik ilyen is.
Nekem nem volt ilyen akvám, szóval részletekért jobb lenne azokat kérdezni akiknek volt. Itt az oldalon alapból nem járnak sokan ebbe a kategóriába, ezért is írtam a csoportról. Ott többen be tudnak számolni saját tapasztalataikról is.
Egyébként Kérdező én is azt tudom tanácsolni ,hogy ha bizonytalan vagy s nem akarsz kockáztatni akkor válassz valami olyat aminek biztos jó a mostani vized.
0 nk° KH esetén könnyen lemehet a pH 6 alá is.
Kell bele karbonát, hogy stabilizálja.
A 4 nk° KH is elég lágynak számít már, jól ellesznek benne a garnélák.
A GH-val nem nagyon érdemes törődni, kisebb a jelentősége - olyan amilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!