Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért pusztult el az aranyhalam?

Miért pusztult el az aranyhalam?

Figyelt kérdés

Fekete színű, teleszkópos szemű aranyhalam 1,5 hete élt az 54 literes akváriumomban 1 másik aranyhal társaságában. A víz 22 fokos, a levegőztető és szűrő a nap 24 órájában megy, világítás napi 8 órán keresztül, enni napi egyszer kapnak aranyhalaknak való eledelt. Mielőtt beletettem a halakat, 1 hetet üresen járattam az akváriumot. Eddig minden rendben volt vele, ma este viszont elpusztult. :-( a színe pedig eltűnt, majdnem fehér lett egyik pillanatról a másikra.

Mit rontottam el? Miért halt meg?

2010. okt. 18. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
54 liter borzasztóan kevés az aranyhalnak! Minimum 100 literes akváriumban kell tartani! Lehet ez is oka volt a pusztulásnak..
2010. okt. 18. 23:07
 2/7 anonim válasza:
Nem vagyok kompetens, de az elszineződés nem oxigénhiányra utal?
2010. okt. 19. 00:00
 3/7 anonim ***** válasza:
miért nem jött fel levegőért?
2010. okt. 19. 00:21
 4/7 Salx Narval ***** válasza:
Ha nem eteted túl, akkor semmit.Valószínűleg már betegen vetted, csak még nem látszott rajta.Ha megy a szűrő és a levegőztető, akkor is meg kell csinálni 1-2 hetente a 20-30%-os vízcserét.Aranyhal esetében én a heti 30%-ot tanácsolnám, főleg egy 54 literes akváriumnál.Most csinálj 40%-os vízcserét és tegyél a vízbe fél-fél adag parakillt és dezinfektet,( a parakill turbó nem keverhető dezinfektel, csak a parakill ) három nap után ismét 40% vízcsere.A kezelés alatt ne etess és utána is csak annyit amit azonnal megeszik.Ha úgy látod, hogy a másik egészséges,szerintem vegyél egy másik halat, lehetőleg ne ugyan ott. Most, hogy fertőtlenítő lesz a vízben, úgy gondolom nem kell várni vele.Több halat ne vegyél, 2 bőven elég ide és 1-év múlva valóban kellene egy nagyobb akvárium, ha szép egészséges aranyhalakat szeretnél.Vásárolj erős szárú és úszó növényeket is.Talajnak a folyami sóder ( 1-3 mm ), vagy a durva szemcsés homok a legjobb.Ne csak táppal etesd őket, kapjanak nyers kaját is.Az aranyhalat akár gilisztával,csigával,aprított májjal, is etetheted és majdnem minden zöldséget szeret, nyersen ill forrázva.A táp csak kiegészítő legyen, hetente 2-3 alkalommal max.
2010. okt. 19. 04:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. okt. 19. 07:14
 6/7 anonim ***** válasza:
A teleszkópszemű aranyhal a genetika egy baklövése. Amellett, hogy irtó ocsmány, életképtelen halról beszélünk. Gnóm testével, nevetséges formájú úszóival alig bír mozogni. Szaporodásra képtelen, hozzáért tenyésztők mesterségesen szaporítják őket, mert persze vannnak olyanok, akiknek tetszik ez a hal, és amíg látnak benne pénzt, elő is fogják állítani.
2010. okt. 19. 08:39
 7/7 Salx Narval ***** válasza:
Kedves utolsó én maximálisan egyetértek veled, de nem szólhatunk bele senki ízlésébe.Ha ezek tetszenek a kérdezőnek, akkor ilyeneket tart.Sajnos az emberi hülyeség és kapzsiság, határtalan, ezért tenyésztenek torz, szaporodni nem képes, betegségre hajlamos állatokat.Ez sajnos nem csak a halakra érvényes.
2010. okt. 19. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!