Szomszédom miért horgászik mikor nem szereti a halat?
A hal kifogása akkor történik meg amikor beírja a fogási naplóba, azaz rászállt a tulajdonjoga, kiírja a horgásazvíz leltárállományából. Na ekkor van kifogva a hal. Ha ezután visszahajítja akkor feketén telepítést csinált, mert a leltár csökkent, de a készlet nőtt.
Ilyen egyszerű.
13-as! Lehet, hogy horgászoknál valóban így mondják ezt (így definiálják), viszont nyelvtanilag egyértelműen helytelen a megfogalmazás. Mert ki-fogod-a-vízBŐL. Az más, hogy nem viszed magaddal, hanem visszaengeded. Ilyen értelemben tényleg nem fogod ki a vízből...De a szó szoros értelmében kifogod.
Hasonlat: "kockás füzet" - nem kockás az, mert a kocka 3D-s, a lapra pedig csak 2D-t lehet* ábrázolni. Mégis valaki helytelenül használta, és így, hibásan terjedt el. Az emberek nem tudom hány százaléka tudatlanul kockás füzetnek nevezi. Én is így neveztem, míg meg nem értettem (míg fel nem világosítottak), hogy helytelen a megfogalmazás. Négyezhálós, rácsos füzet. Vagy matekos füzetnek is lehetne nevezni, de ez már egyéni gondolat. Valószínűleg nem fog ez a hétköznapokban megváltozni vagy csak nagyon soká.
*Jó...lehet 3D-t is rajzolni, de a szó szoros értelmében 2D-s marad.
Arról nem tehetek, hogy a töketlen mohosznál így van meghatározva, de így van és kész. Akinek van horgászvizsgája annak ezt így kell tudnia.
A kifogás akkor történik meg amikor bevéste a fogási naplójába.
Ha nem vési be akkor vagy lopott, vagy nem fogott ki semmit.
A mohoszban mindenki hülye, csal lop, hazudik. Ebben viszont mindenki egyetért.
Kérdező, azt ugye tudod, hogy aki horgászik, az elsősorban nem azért teszi, mert a boltban nem tudná megvenni a halat?!
Sokaknak ez nem egy megélhetési tevékenység, hanem hobbi, a szabadidő eltöltése. Ismerek én is olyat, aki rendszeresen horgászik, de nem viszi el a halat. Kifogja, fotó és egyből megy is vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!