Egy 126 literes akváriumot szeretnék ezek a halak együtt
tarthatóak?
Figyelt kérdés
vörös neonhal, black molly, albino páncélos harcsa,kuli kuli, csokicsík,szifo,guppi,,főnix törperazbóra, zebradánió, üvegharcsa, platty, red cherry garnélarák, törpe pettyes kalászhal.Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!
Ha a halak jóléte is számít és az igényeik alapján szeretnél válogatni akkor ezeknek a negyede is sok még egy 300 literes akváriumba is. Válassz ki egyet ami a legjobban tetszik és meglátjuk mi kerülhet mellé a felsoroltakból, ill mekkora darabszámban lenne érdemes tartani őket. Ehhez azért tudni kellene még, hogy milyen szűrést tervezel milyen a talaj, milyen és mennyi növényeket szeretnél ( ezeknek a megfelelő világítást is biztosítani kell). Dús növényzet kellene, külső szűrő és turkálós halak számára ajánlott talaj. Nem olyan egyszerű a kérdésed mint ahogy feltételezted, vagyis lehet rá egyszerű választ is adni de nem sokra mennél vele ha azt mondanám, hogy nem mindenféle magyarázat nélkül.
2023. aug. 20. 04:36
2/5 Barnabas333 válasza:
A black Molly elég csipkedős, főleg amikor etetés van. Egyesnek valahol igaza van, bár a negyede azért túlzás. Nekem a 160literesben van sok xifó, 2-3 platti de azok nem szaporodnak, egy algázó hálós géb, 12 pirosfejű pontylazac, 3 neon ez csak megmaradt amikor kezdő voltam, 6 ötsávos díszmárna. De ezzel már ki van maxolva. Xifókat meg folyamatosan passzolom el akik születnek. Ja egyetlen Molly nőstéby is van benne még.
2023. aug. 20. 07:54
3/5 A kérdező kommentje:
A bettát javasoljátok társas akváriumba?
2023. aug. 20. 15:27
4/5 Tevenyereggyarto válasza:
Ez erősen függ az akváriumtól és a társaktól, de még a betta egyedi habitusa is tényező. Szerintem például ~40 literben csigákkal igen, 60+ literesben békés talajlakókkal igen, 80+-tól már mehetnek békés, nyugodt, nem kirívó kinézetű vízközt úszók is. Általában. Merthogy láttam már annyira agresszív bettát ami még a csigákat is kinyírta, nemhogy más halakat. De ez inkább ritkább eset, általában ha van elég helyük, nincs ami stresszelje őket (pl: túl erős fény, gyér növényzet, nagy áramlás, rossz vízminőség stb) akkor megférnek békés halakkal.
2023. aug. 20. 17:59
5/5 Salx Narval válasza:
Nem túlzás ez kedves Barnabas ha figyelembe vesszük a rajban tartható halak ideális létszámát, nálam ez is beletartozik a halak igényeinek figyelembevételébe. Hogy egy példát is hozzak a felsoroltakból: 1 nagyobbacska raj vörös neon köztes víztérre (20db) és egy csapat albínó,v arany páncélos a talajra (8-10db) és már meg is telt egy 126 literes pedig csak két halat választottam ki a felsorolásból. Esetleg egy ancival kiegészíthető.
Kédező : A bettával kapcsolatban egyet értek Teve meglátásaival.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!