Milyen szert tegyek az akváriumba, mert 2-3 naponta cserélem a vizet a halaim alatt?
Szia!
Én is sokat "szenvedtem" az akvárium vizével.Sok mindentől függ: nem megfelelő világítás,túl magas hőfok,túletetés (én 3 naponta adok enni)Próbáld meg a következő szereket hátha valamelyik beválik: AlguMin-100ml folyadék, Crystall-tabletta Sok sikert!
Nem írod, mekkora az akváriumod. Minél kisebb, annál nehezebb ápolni. Annál nehezebb a bilógiai folyamatokat kialakítani, fenntartani.
Annyi bizonyos, hogy a kellemetlen szag a szervesanyag felhalmozódásának és bomlásának jele.
Annak érdekében, hogy konkrét választ találjunk a probléma okára, jó lenne, ha megírnád ezeket:
1. Milyen szűrőt használsz?
2. Milyen gyakran, és hogyan mosod ki a szűrőt?
3. Használsz "SERA Nitrivec"-et, vagy "TETRA Baktozym"-ot?
-----------
A legfőbb probléma, hogy amiatt gyülemlik fel az ammónia és a nitrit a vízben (és ezek miatt olyan a vized, amilyen...), hogy nem megfelelő a szűrés.
Ezért lenne fontos, hogy választ adj arra a 3 "pontra", amikre rákérdeztem.
---------
Egyetértek az előbbi válaszadókkal:
Nem lenne szabad 2-3 naponta vízcserét végezned.
Különben teljes, vagy részleges ez a vízcsere?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!