Mitől algásodott be ennyire az akvárium vize?
Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja raktam össze az akváriumot és még nem igazán állt be ezek szerint,mert tiszta barna algás és olyan mintha a víz tele lenne apró szemcsékkel,nagyon sokkal.Mit kell tenni ellene és mi az okozója?2010. okt. 15. 14:55
1/9 anonim válasza:
Mekkora az akvárium? Milyen a szűrésed, levegőztetés, világítás? Mennyi időközönként van vízcsere, mennyi, milyen vízzel?
2/9 A kérdező kommentje:
50 l-es az akvárium, van vízszűrő és levegőztető egyben a világítás a gyári neon van benne.
2010. okt. 15. 15:54
3/9 A kérdező kommentje:
Még nem cseréltem benne vizet csak a szűrőt tisztitom hetente,de ha így haladunk biztos lesz vízcsere!
2010. okt. 15. 15:55
4/9 anonim válasza:
Barna alga a kevés fény hatására jelenik meg. Mennyit világítasz egy nap? 10-12 órát legalább kellene, de annál többet ne. Vízcsere pedig KELL, heti 20-30% állott (1 napos) vízzel. Tehát neked mivel 50 literes, elég 15 litert kb. cserélni, veszel egy ekkora vödröt, amit csak a halakhoz használsz (semmi másra!!) és mikor szeretnél cserélni vizet, előtte nap engedsz bele és hagyod állni, majd 15 litert leszívsz, az állottal meg visszapótlod. Szűrő, levegőztető menjen folyamatosan.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Megfogadom a tanácsod!!
2010. okt. 15. 16:13
6/9 anonim válasza:
Szívesen, remélem így jó lesz. :)
7/9 anonim válasza:
Így van, a vízcserét én is hajtom minden 2. kérdezőnek, néha már mésolom a válaszaimat :D
Viszont esetedben a lényeg a világítás, ahogy írták. Annyit tennék hozzá, hogy a gyári neoncsövek nem mindíg megfelelőek. Nem tudod, hány wattos a tiéd? Esetleg márka, színmelegség?
8/9 anonim válasza:
Juj tényleg, ezt én is akartam kérdezni, csak elfelejtettem :) Jó, hogy mondod, Murr. Meg még a szűrőre lennék kíváncsi, hogy milyen.
9/9 Salx Narval válasza:
Egy kicsit az etetéssel is vigyázni kellene. A lebegő anyag milyen színű? Nem opálos a víz? A talajt is takarítani kellene minden vízcsere alkalmával.Telepítsd dúsan növényekkel és legalább 5000K ( Kevin)színhőmérsékletű fénycső kellene,kb 10-órán át.Kompakt fénycsőből 2×10-15W.Ha csak egy csőnek van hely, akkor 30-35 W legyen.Normál fénycsőből elég 1db 18 W-os , ez is legalább 5-6000 K-s legyen, vagy akvarisztikai célra gyártott cső.A szűrőt sohase mosd ki teljesen és mindig a leszívott vízben tisztítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!