Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől algásodott be ennyire...

Mitől algásodott be ennyire az akvárium vize?

Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja raktam össze az akváriumot és még nem igazán állt be ezek szerint,mert tiszta barna algás és olyan mintha a víz tele lenne apró szemcsékkel,nagyon sokkal.Mit kell tenni ellene és mi az okozója?
2010. okt. 15. 14:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Mekkora az akvárium? Milyen a szűrésed, levegőztetés, világítás? Mennyi időközönként van vízcsere, mennyi, milyen vízzel?
2010. okt. 15. 15:30
 2/9 A kérdező kommentje:
50 l-es az akvárium, van vízszűrő és levegőztető egyben a világítás a gyári neon van benne.
2010. okt. 15. 15:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Még nem cseréltem benne vizet csak a szűrőt tisztitom hetente,de ha így haladunk biztos lesz vízcsere!
2010. okt. 15. 15:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Barna alga a kevés fény hatására jelenik meg. Mennyit világítasz egy nap? 10-12 órát legalább kellene, de annál többet ne. Vízcsere pedig KELL, heti 20-30% állott (1 napos) vízzel. Tehát neked mivel 50 literes, elég 15 litert kb. cserélni, veszel egy ekkora vödröt, amit csak a halakhoz használsz (semmi másra!!) és mikor szeretnél cserélni vizet, előtte nap engedsz bele és hagyod állni, majd 15 litert leszívsz, az állottal meg visszapótlod. Szűrő, levegőztető menjen folyamatosan.
2010. okt. 15. 16:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Megfogadom a tanácsod!!
2010. okt. 15. 16:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Szívesen, remélem így jó lesz. :)
2010. okt. 15. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Így van, a vízcserét én is hajtom minden 2. kérdezőnek, néha már mésolom a válaszaimat :D

Viszont esetedben a lényeg a világítás, ahogy írták. Annyit tennék hozzá, hogy a gyári neoncsövek nem mindíg megfelelőek. Nem tudod, hány wattos a tiéd? Esetleg márka, színmelegség?

2010. okt. 15. 18:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Juj tényleg, ezt én is akartam kérdezni, csak elfelejtettem :) Jó, hogy mondod, Murr. Meg még a szűrőre lennék kíváncsi, hogy milyen.
2010. okt. 15. 18:28
 9/9 Salx Narval ***** válasza:
Egy kicsit az etetéssel is vigyázni kellene. A lebegő anyag milyen színű? Nem opálos a víz? A talajt is takarítani kellene minden vízcsere alkalmával.Telepítsd dúsan növényekkel és legalább 5000K ( Kevin)színhőmérsékletű fénycső kellene,kb 10-órán át.Kompakt fénycsőből 2×10-15W.Ha csak egy csőnek van hely, akkor 30-35 W legyen.Normál fénycsőből elég 1db 18 W-os , ez is legalább 5-6000 K-s legyen, vagy akvarisztikai célra gyártott cső.A szűrőt sohase mosd ki teljesen és mindig a leszívott vízben tisztítsd.
2010. okt. 16. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!