A víztükörnél ami az üveghez ér vékony hab van,a levegőztető buborékjai is habos mikor szétpukkan.
A víz most volt lecserélve,rendszeresen tisztítom,a talajt is .Semmi vegyszert nem használok.Nincs túletetés.már lecseréltem az egész vizet ,kimostam a talajt is megint és mégis habzik
Nem tudom , van benne vasfa ,jól kiszellőztetett minimum 2 napig álló vízzel csinálom a heti részleges vízcserét.
2010. okt. 14. 19:17
3/16 anonim válasza:
hát nemtudom, lehet hogy nemkéne ilyen sűrűn cserélgetni a vizet, még akkor sem ha 2napig állt. ugyanis az akváriumban ki kell alakulni ilyen "baktériumoknak" és ha gyakran cserélgeted ez nem biztos h létrejön. szerintem próbáldd meg azt hogy most olyan kb 3 hétig nem cserélgeted benne a vizet, ha akkor sem lesz jó, akkor passz. :D első voltam.
2010. okt. 14. 19:27
4/16 anonim válasza:
ja még1 eszembe jutott, mondjuk sztem nem ez lehet a baj, de az akvárium ne legyen erős napfénybe, se árnyékba. szal olyan hogymondjam.. "semleges" helyen legyen :D
2010. okt. 14. 19:29
5/16 anonim válasza:
Ez a 2. tanács butaság, a heti vízcsere szükséges, nálam kristálytiszta a víz. A bacik a szűrőszivacson, a kavicsokon telepszenek meg. Nálam akkor fordult elő ilyen, mikor olyan helyen laktam, ahol elég szar volt a vízminőség. Inni sem nagyon lehetett belőle, olyan állottnak tűnt. Egyébként a buborékok a felgyülemlett bomlástermékekre utalhatnak. Szerintem csinálj ismét részleges vízcserét. A szűrőddel nem lehet baj? Hogyan tisztítod?
2010. okt. 14. 19:45
6/16 A kérdező kommentje:
Légpumpa szivacsszűrővel.A leszívott vízbe kinyomkodom a szivacsot ennyi.Csak heti 1x csinálok részleges vízcserét,most is csak azért kellett 1 hete kicserélnem az egészet mert a gyerek beburított egy csomó lemezes kaját mikor nem voltam a szobába.A hálózati vízzel semmi gond .ezért sem értem.Ha etetésnél kikapcsolom a pumpát ,szinte eltűnnek a habok,de mikor visszakapcsolom megint habzik.Már azt is próbáltam hogy csak a habot szívtam le ,de újra előjön.
2010. okt. 14. 19:55
7/16 anonim válasza:
A bomló kaja megmagyarázná ezt, teljesen szétszedted az akváriumot? Vagy csak leszívtad?
A másik ötletem, hogy a szívacsszűrőben, ha sokáig nem áramlott a víz (1-2 óra) a takarítás miatt, akkor ki kell mosni, mert beledöglenek a bacik.
Felborulhatott az egyensúly, nincs ami lebontsa a bomlástermékeket.
Megoldás: részleges vízcsere, talajporszívózás, kevesebb etetés, esetleg sera nitrivec az újraindításhoz, jobb ötletem nincs.
2010. okt. 14. 20:10
8/16 A kérdező kommentje:
Igen teljesen szétszedtem.nekem sincs ötletem már,viszont a halak jól vannak,és remélem nem is lesz bajuk tőle.Csak nagyon zavarja a szemem,ez a hab
2010. okt. 14. 22:04
9/16 A kérdező kommentje:
ja a szivacsszűrő is ment a másik akiba addig még ezt takarítottam.Minden esetre köszönöm a válaszod .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!