Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha a békák csak szárított...

Ha a békák csak szárított kaját esznek, nem lesz gond?

Figyelt kérdés
Van 4 lebegő békám. Ugyanolyanok, mint a törpe karmosbékák, csak sosem mennek le a víz aljára, folyamatosan a felszínen "lebegnek". Így csak szárított kajával tudom őket etetni, mert az marad fenn a víz tetején, minden más lesüllyed. Élő szunyoglárvával is próbálkoztam, de az is lent van, így nem eszik meg, mert nem mennek le. Pedig tudom, hogy szükségüg lenne élőre, de hát nem mennek le érte, csak a felszínen lévő dolgokat eszik meg, ami meg csak szárított. Csipeszből nem fogadnak el semmit. Nem árt ez az emésztésüknek ha csak szárazat kapnak mindig?
2010. okt. 14. 08:39
 1/5 anonim ***** válasza:
én nem értek a békákhoz, de nem kéne nekik valami száraz talaj is pl egy nagy kő?
2010. okt. 14. 09:04
 2/5 anonim ***** válasza:
a természetben is esznek valahogyan. élő eleséget tegyél be, azok mozognak, a szúnyoglárva is van amikor feljön, ekkor elkaphatják.
2010. okt. 14. 09:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Kicsi tücsök és muslinca, bevitaminozva. Tegyél be egy teknőskimászót, aminek a felső része éppen kilóg a vízből. Az alatta lévő szintre fognak ülni a békák és onnan fogják levadászni a tetejére szórt rovarokat. A vízbe esett bogarakat is elkapják.
2010. okt. 14. 10:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem kell nekik száraz rész, mert teljesen vizi életmódot folytatnak, mint a karmosbékák, nem hagyják el a vizet. Nagyon kicsik, max. 3 cmre nőnek meg. A szunyoglárvák napok óta ott vannak a víz alján, mozognak is, de a békák nem veszik őket érszre, mert nem mennek le. Csipesszel próbáltam eléjük rakni, de úgy sem érdekelte őket. Így csak a szárazat eszik, ami fönt van a víz tetején. Azért köszi a válaszokat!
2010. okt. 14. 12:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem értettél meg. A zsákmányállat kerül a kimászó tetejére. A békának csak a szeme van kint. Meg a béka arra a fél másodperce, amíg lecsap a kis bogárra.

Hidd el, kimásznak, sőt ugranak, ha ott van előttük a tücsök!

2010. okt. 14. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!