Míért döglöttek meg a halaim?
1/16 anonim válasza:
Mert nem vagy gondoskodó.
NE vállalj gyereket!
2010. okt. 13. 18:32
Ugye nem körakvárumban voltak? Valahol hallottam hogy az sajnos állatkínzás. De ezt nem mindenki tudja. Ha nem, akkor nem tudom
2010. okt. 13. 18:32
Nekem azt mondták az állatkereskedésben, hogy állott vizet kell nekik "adni", hogy a klórtartalom elillanjon. Na meg a hirtelen hőmérséklet változás sem biztos, hogy jót tett nekik. Nem véletlenül szokták sokszor a bolti "zacskóval" együtt az akvárium vizébe tenni először, hogy szépen, fokozatosan álljon át a hőmérsékletre.
2010. okt. 13. 18:38
Szia! Hát én sem tudom, de nem láttál rajtuk véletlen fehéres pöttyöket?
22/L
2010. okt. 13. 18:39
5/16 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy jön ide a gondoskodás? Honnan tudhattam volna, hogy az alig langyos vízben megdoglenek?? Sokat törődtem velük, és nagyon is jó életük volt!
6/16 A kérdező kommentje:
Nem, nem volt rajtuk semmi rendellenes.
7/16 anonim válasza:
Először is, a betták harci halak. a legjobban egyedül érzik magukat megfelelően. Gondolom amibe átraktad őket sem vízfertőtlenítőt sem oxigéncseppet nem tettél. És igen, a hőmérsékletváltozás sem tehetett jót a halaidnak, sokkot kaphattak. az "utazás" során.
2010. okt. 13. 19:00
A 18:38-as válaszban volt igazság, a többi, már ne haragudjatok de haszontalan.
A pusztulás oka a szakértelmed teljes hiánya. Ha már piszkosnak látod a vizüket, az hatalmas gond, hetente részleges vízcsere és esetleg szűrés mellett kristálytisztának kellett volna lennie. Eléggé le is hűlt... A sziámi harcoshalnak 25-27 celsius az idáil tartásra, ennél kevesebben megfázik, ami egyenes út a halálhoz.
A végső döfés a langyos víz... Könyörgöm... Ennyire buta nem lehetsz. Ezek hidegvérű állatok, a hirtelen hőmérséklet változás hősokkot eredményez, ekkora meg pláne, kivégezted a halaidat.
Legközelebb ha élőlényekről gondoskodsz, szánj egy órát arra, hogy utánaolvasol.....
2010. okt. 13. 19:30
9/16 A kérdező kommentje:
Mióta megvettem 4 naponta takarítottam az akváriumot. Mivel elkezdődött az iskola csak hétvégente járok haza így csak 5 naponta tudtam takarítani és a szüleim dolga volt az etetés. A kisállatkereskedésben sem láttak el elég jótanáccsal és az interneten sem olvastam olyanról soha hogy hősokk. Lehetnél kedvesebb is...
Telesen egyetértek Murr válaszával! Felháborító, hogy a tudatlanságoddal kivégezted szegényeket! Ezért nem jár kedvesség.
2010. okt. 13. 20:14
Kapcsolódó kérdések: