Mitől lett zöld az akvárium felszíne?
Figyelt kérdés
Vékony, zöld hártyás réteg van a tetején, helyenként kis habocskákkal.
Gondolom alga, de ilyennel még soha nem találkoztam.
2010. okt. 12. 16:34
1/4 nagyontamas válasza:
Felborult az ökológiai egyensúly, tegyél bele alga evőket, csigát, tapadó harcsát.
A zöld habot meg sürgősen távolítsd el!
Lehet az is, hogy túleteted a halakat?
2/4 anonim válasza:
Szerintem egy rendes akvárium takarítás sem ártana. Aztán jöhetnek az algaevők...
3/4 anonim válasza:
Szerintem is, először csinálj egy 30-50%-os vízcserét. Ez az alga egyébként a beállt, mocsaras vizekre jellemző, tehát adja magát egy kérdés: van belső szűrőd, és 24 órában üzemel? Mozog a vízfelszín?
4/4 Salx Narval válasza:
Úgy-úgy, a pangó vizek tetején jelenik meg az un biológiai hártya.A habosodás pedig a felhalmozódott bomlástermékre utal.Ahogy már írták, szűrő és rendszeres vízcsere, valamint talajtakarítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!