A guppy hímemet megtámadta egy másik hal mit csináljak?
Én nem vagyok szakértő de sokáig voltak halaim, guppijaim és sziámi harcos halaim is. A sziámi harcos halak nem férnek meg más fajokkal, általában. Kell neki az élettér, terriotorális stb. Olyan fajokkal tartható együtt amik pl a fenéken élnek, csigák, algaevő harcsák, rákok. Nálam ugyanígy megtámadta a guppikat, külön akváriumot kellett létrehoznom. Maga a sziámi igénytelen, kis helyen alacsony oxigénnel is elvan egyedül, de más fajokkal jobb ha nagy akváriumban tartod.
A guppik szerintem eléggé fogyóeszközök sajnos, és kifejezetten érzékeny a farokuszonyuk. Sok mindent nem tudsz tenni a megmentése érdekében. Tiszta víz meg vannak fertőtlenítő készítmények hogy talán ne fertőződhessen el, de kb ennyi, túlél amíg túlél. Az akvárium meg legyen 60 liter legalább, vagy szedd szét őket a sziámival.
Nekem ilyen a vitorláshalakkal volt, széttéptek egy zebradániót.
A guppit meg egy kardhal támadta meg, csipkedte, ilyen nem volt, hogy a sziámi támadott volna, pedig többet is tartottam más fajokkal is.
Remélhetőleg a guppid túléli, de lehet meg kéne kérdezni egy állatorvost is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!