Honnan tudhatom ha egy halam öregszik?
van 4 halam, 1 teleszkószemű, 1 fátyolfarkú, 2 tetra. Honnan tudhatom, hogy öregszenek?
3 éve vannak meg, nem feltétlen jelenti, hogy már a végét járják. De az átlag élettartam szerintem ilyen nagy tartományban, hogy 4-5 de akár 10 évig is nem vehető 100%-nak.
Csak érdeklődés szempontjából, minden negatív kritika kihagyásával érdekelne, hogy egy halon látni e, hogy öregszik és ha igen az milyen formájában jelenik meg?
Főleg, hogy a teleszkópszeműm fekete színű, szerintem rajta még nehezebb bármit is észrevenni.
Nálunk sügerek vannak 30-40-en, lassan 20éve (időközben váltakoztak a különböző alfajok arányai persze), én se vettem észre különösebb jeleket. Egy-kettő, ami nagyobbra nőtt, és könnyen megismertem őket, nekik kicsit mintha fakult volna a színük öreg korukra, de ez akár fajtafüggő is lehet, más faj nálunk nem lakott, arról nem tudok véleményt mondani.
Illetve ilyen általánosabb dolgok vannak elvileg, hogy belassulnak, kevesebbet esznek, de ezek betegség idején is megjelenhetnek, szóval önmagában nem jelent semmi biztosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!