20 Literes garnis akvárium költségei?
Sziasztok! Egy 20 literes garnélás akvárium all-in (jobb minőségű talaj, szűró, stb mennyibe kerülne?
Ha lehet, pl jobbfajta szűrő, világítás, talaj márkáját, típusát meg tudnátok adni?

Low technek tervezem, ellenálló növényekkel. Minden új lesz, nem szeretném megvenni mindenből a legolcsóbb, ronda, kisteljesítményű f*st, olyan 40-50,000 ft-t vagyok hajlandó rászánni. Úgy tudom, a garnik kényesek a vízminőségre, az megfelel, hogy 2-3 hónapig járatom az akit nélkülük?
Egy pár link természetesen :D (ezeket néztem ki):
akva:
szűrő:
aljzat:
lámpa:
plusz a növények

Szerintem teljesen jó dolgokat néztél ki, működőképesnek ígérkezik a projekt.
“Úgy tudom, a garnik kényesek a vízminőségre, az megfelel, hogy 2-3 hónapig járatom az akit nélkülük?”
Ez kicsit olyan mintha ugyan ezt mondanád csak a garnéla szót cseréld ki halra. Oké, igaz, de milyen garnéla? Mert halakból sem mindegy ,hogy egy átlagos guppiról vagy diszkoszról beszélünk. Igen, mindkettőnek vannak igényei csak ugye amiben a guppi vígan elél abban a diszkosz simán elpusztul. Most elsősorban nem olyan dolgokra gondolok mint eltérő vízkeménység, inkább a nitrátszintre célzok. 2-3 hónap szerintem nem indokolt, ha minden rendben akkor 1 hónap is elég (ha meg nincs minden rendben akkor nem biztos ,hogy ér valamit plusz 1-2 hónap várakozás).
Azt tanácsolom állítsd össze az akvát, növényekkel-mindennel s majd egy hónap után meglátod hogy muzsikál. Ha stimmelnek a dolgok akkor jöhetnek a garnik. Talán annyit tudnék hozzátenni ,hogy biztonságosabb a csepegtetős módszerrel beszoktatni őket. Ha valamire akkor a hirtelen vízminőség változásra érzékenyebbek mint a halak, általában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!