Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A zöld algát csak lekaparással...

Robetko kérdése:

A zöld algát csak lekaparással tudom eltünteti az akvárium üvegèről?( Szerek kizárva)

Figyelt kérdés

2022. dec. 10. 12:28
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
2023. febr. 25. 09:55
 12/30 NTBS ***** válasza:
Szerintem üvegkaparóval is próbálkozzhatsz.
2023. febr. 26. 16:17
 13/30 A kérdező kommentje:
látjátok a képeket?
2023. febr. 27. 20:55
 14/30 A kérdező kommentje:
2023. febr. 28. 19:30
 15/30 A kérdező kommentje:
2023. febr. 28. 19:34
 16/30 A kérdező kommentje:
2023. febr. 28. 19:38
 17/30 anonim ***** válasza:

Látszik hogy a növényzet nem funkcionál. Kevés az infó: menyi hal, hány liter, mennyi tápozás, mennyi szűrés, mennyi csiga, mennyi fény, hány órán át?

Akvárium gombákkal lehet vegyszer, algakaparó, talajporszívó mentesen eredményt elérni. Sok hónap alatt sikerült kitenyésztenem de a hagyományos szűrés kipusztítja ezért lombikozni kell. Erre a módszerre kifejlesztett hibrid szűrőnek még évek kellenek mire hozza az elvárásokat. Kínai üzleti etikával persze már most piacra lehetne dobni, vagy némettel pár év múlva pofátlanul horror áron.

2023. febr. 28. 22:49
 18/30 A kérdező kommentje:
6db platti,60liter,5db csiga,gyári 7w ledes fénycső+13w led glass planter,7-16ig megy a fény,hetente30% vízcsere,minden nap tápozom Tf-macro és easy life profito,
2023. márc. 1. 06:51
 19/30 anonim ***** válasza:

A képekkel az a baj hogy a folyamatok nem látszanak. Láttam vegetáló és halott növényeket ezek igényei közti különbség adhat támpontot de lehet hogy csak az utoljára betelepített még húzza valameddig. Alap tétel hogy a fénydózisnak arányosnak kell lennie a táperőforrásokkal, 9-órás fényidő egy alga paradicsomban hosszú idő. A természetben gyakran kerülnek a növények félhomályba az úszó növények, fák, szigetek miatt, ezért a fényhiányt sokkal hosszabb ideig bírják mint a fényárban fürdőzve éhezést, ami visszafordíthatatlan károsodást okoz. Az akvarisztikában a kevés sokkal kisebb hiba mint a sok, nekem úgy tűnik a képen valamit eltúlzol, pl. túletetsz, túltápozol, túlvilágítasz.

Én már régen kidobtam a szintetikus tápokat mert algakaparóra és 5-10-év rutinra alapoz. Így nem nagyon tudod elkerülni a kaparászást legfeljebb okosabban alkalmazni: nem egyszerre sokat hanem folyamatosan keveset, mert így mindig visszajut valamennyi tápanyag a növényeknek. Hogy a csigák miért nem győzik, a barnaalgák hogy kerülnek a tápláléklánc csúcsára az már egy másik fejezet.

2023. márc. 1. 18:08
 20/30 A kérdező kommentje:
Etetés: reggel 7-kor és du 15-kor,fagyasztott (táblás halkaja ami kis kockákra van felosztva) egy olyan kockát szoktam ketté vágni ezt kapják naponta. Tápozás: a tf-macro flakonján egy pumpás adagoló van egy pumpálás minden reggel,az easy-life profito 0,5 ml minden reggel. Világitás 7-16ig. Egyébként melyik növény a halott?
2023. márc. 1. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!