Szabokrisztina kérdése:
Szerintetek egy 30 l-es akváriumhoz milyen fűtő kellene?
Figyelt kérdés
2010. szept. 30. 17:28
1/8 anonim válasza:
kb 10 wattos, ha szobahőmérsékleten van tartva. lehetőleg automata hőkapcsolós.
2/8 anonim válasza:
1l - 1 w, ugyhogy 30l akvariumhoz 30W futo kell
3/8 anonim válasza:
Attól függ, hogy mit akarsz benne tartani, milyen hőmérsékleten. Szerintem egy 10 watt körüli automata fűtő elég, az 1 liter/1 watt szabály ilyen kis akváriumhoz szerintem felesleges.
4/8 Salx Narval válasza:
Kellene tudni, hogy kb hány fokos a helyiség, ill milyen meleg vizet szeretnél.PL, ha 22 fokos a szoba és neked 26 fokos víz kell, akkor 4 fokkal kell megemelned a víz hőmérsékletét, ez 30 liternél kb 15 W.Én azt tanácsolnám, hogy vedd meg a legkisebb automata fűtőt.Szerintem 50W alatt, nem igen van hőfokszabályzós fűtés, de elképzelhető.Jobban jársz, ha most egy kicsit többet adsz érte, mert nem kell folyamatosan nézegetni és esetleg ki be kapcsolgatni.
5/8 A kérdező kommentje:
Oviban van az akvárium, azaz hétközben kb. 22-23 fok van, hétvégén nincs fűtés.
Per pill. 2db black molly van a vizben.
Szóval, ha jól értettem akkor 50W-os hőfokszabályzós lenne nekem jó? (ez a legkisebb automata hőfokszabályzós?)
2010. okt. 1. 14:07
6/8 A kérdező kommentje:
bocs még egyszer: 10w-os automata főtő? Van ilyen?
2010. okt. 1. 14:09
7/8 Salx Narval válasza:
Elég lenne egy kisebb teljesítményű fix fűtőbetét is, de mivel hétvégén nincs fűtés és a mollyk nagyon kényesek a víz hőfokára, mindenképp automata fűtés kell.Ez esetben 26-27 fokra kell beállítani.Az, hogy egy hőfokszabályozós fűtés 20,vagy 50 W-os gyakorlatilag mindegy, hiszen ki- be fog kapcsolgatni a beállított hőfoknál és a fogyasztása is megegyezik.Én még nem találkoztam 50W- alatti automata fűtéssel, mint már írtam, de ettől még lehet, hogy van.A mollykhoz a 10W kevés lesz hétvégén, amikor kihűl a terem.Nyugodtan megveheted 20 és 50 W között, bármelyik automata fűtést.Nagyobb azét nem ajánlott, mert túl hirtelen fűti fel az akváriumot és megégetheti a közelébe úszó halakat. A molly szeret ráfeküdni a fűtésre, ezért is jobb a kisebb teljesítményű.Szerencsésebb lett volna kisebb testű, hidegre kevésbé érzékeny halakat választani.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Hasznosak voltak
2010. okt. 2. 06:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!