Mitől lehet étvágytalan a Bettám? (kép mellékelve)
21l fedett, kb. fél éves fűtött(26fok) akváriumban van egy almacsigával és sok növénnyel, hetente takarítom. Idáig nagyon nagy étvágya volt, de most pár napja alig akar enni valamit. Szárított és fagyasztott vörösszúnyoglárva volt a kedvence, de most max egyet eszik meg a másodikat már kiköpi, nem tudom mi lehet a baja, nem tűnik betegnek, de attól félek le fog gyengülni ha ilyen keveset eszik. Van még lemezes kaja meg granulátum, de azt sem eszi. :(
Itt van 2 kép róla és az akváriumról:
A társon gondolkodtam én is, de túl kicsi az akvárium két hallhoz, meg a másik félek, hogy széttépnék egymást mikor nem vagyok itthon.
A Víz 25-26fokos, többre nem merem emelni mert 22 van a szobában és bár le van fedve, de a kis résen megy be a hidegebb levegő és ő általában ott szokott aludni.
Utána olvastam, nehogy hülyeséget mondjak, már régen bettáztam:
Ennek a levegőnek a hőmérséklete nem lehet kevesebb, mint a víz hőmérséklete(eltérés max 1-1.5 fok), ha ennek a kritériumnak nem teszünk eleget, akkor a hal könnyen "megfázik",ami elhullásához vezethet.
Etetése: pihentetett tubifex, szúnyoglárvák (csak módjával), grindál (szintén csak módjával), röpképtelen muslinca, nagy szemű vízibolha, pl. daphnia. Műeleségek etetését betta spendlens esetében csak alkalmankénti jelleggel ajánlom.
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!