Halakkal kapcsolatban írnátok?
kezdőként egy ekkora akvárium?
én a 60 literessel is bőven elvagyok, ezzel is van bőven tennivaló...
javaslom, hogy olvasgasd az akvarista.hu-t ott vannak cikkek.
eleve milyen akváriumot szeretnél? tengeri, édesvízi, brakkvizi?
ezen belül hideg vagy melegvízi?
általában hasonló életvitelű halakat szoktak egymás mellé tenni,
pl: pontylazacos, sügeres, elevenszülős stb akváriumok,.....
mielőtt belevágsz jó lenne ha körülnéznél és érdeklődnél...
nem mindegy a vízminőség, a növényzet... huh...
nem papolok tovább, ezer dolgod van még mielőtt megvennéd...
Pénz nem akadály.De ez jó kérdés hogy milyen legyen a vize...Azt akarom hogy nagyon szép legyen:)
Milyen vizűt ajűnlotok?
Szűrőből milyet vegyek?
Várom a segítségeteket
Hű ez a milyen legyen a színe azt akarom, hogy szép legyen, remélem ezt a szépet az akvárium végső kinézetére értetted,s nem a vízre xD
Hogy milyen legyen a vize, azt nem Te döntöd el, hanem az dönti el, hogy milyen halak lesznek benne, sós vízi halak, vagy édes vízi. Ha meleg vizet kedvelő a hal akkor nem rakhatod hideg vízbe mert ideig-óráig fogja/ják bírni.
ha a pénz nem akadály, akkor egy trópusi tengervízi akvárium... a legszebb...
persze kinek mi a szép...
de hidegvízi aksi csak aranyhalas lehet, nekem az nem esetem...
bemész egy akvarista boltba és mindent el fognak mondani.
Ha nem számít a pénz, akkor gyönyörű sügeres akváriumok vannak, ekkora helyen már vígan elélnek. Példának okáért: [link]
Viszont az előző válaszolónak igaza van, az akvarisztika egy összetett, szakértelmet, tájékozottságot igénylő hobby, nem úgy van, hogy bemész a boltba és megveszed, mint egy tévét, ezt gondozni kell, nap mint nap.
Az akvarista.hu mellett ajánlom a Horn-Zsilinszky könyvet, az akvaristák bibliája :) Ha végigolvastad őket, már nem fogod kérdezni, hogy ki mit ajánl, annyi ötleted lesz, hogy csak na.
Igaza van Murr-nak (az előbbi válaszadónak).
Annyit tennék hozzá, hogy lehetőleg SZETT akváriumot vegyél.
Tudniillik az akvarisztikában az egyik legnagyobb kulcskérdés a világítás szokott lenni. Utólag beszerezni elég macerás (vízhatlan foglalat, lehetőleg műanyag tető, stb.). SZETT akvárium esetén ezt alapból megkapod, méghozzá a lehető legjobb világítást. Ugyanez érvényes a szűrővel (a legoptimálisabbat kapod hozzá). Ja, és kapsz hozzá fűtőt is.
Szóval, SZETT akvárium !!
18:31:
Bocsánat, de egyáltalán nem értek veled egyet.
70L-es aksi szetthez olyan tető tartozik amiben 1db 15w-os fénycső van... Szerinted 70literre 15w-os 750lumenes T8-as világítás a "lehető legjobb" ?
A fenéket, inkább ez az egyik lehető legrosszabb. A műanyagtető kellett nekem, azért vettem, viszont utána teljesen átalakítottam. Most már 3400 lumen fényáramú világítást tartalmaz a tető, így már pont elég. Növények imádják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!