Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Halakkal kapcsolatban írnátok?

Halakkal kapcsolatban írnátok?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Szeretnék venni egy 200 literes akváriumot de nem tudom hogy milyen halakat tegyek bele, mert nem akarom hogy verekedjenek,megöljék egymást.Tanácsokat várok egyrészről arra hogy miket tegyek az akváriumba , gondolok itt az olyan halakra amik pl algát eszek és hogy milyen növényeket vagy milyen kavicsot.Válaszaitokat előre is köszi
2010. szept. 28. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:
A legjobb párosítás ami jól is mutat: Algaevő harcsa. 2 literbe tökéletes egy hím és egy nőstény. Guppi is mehet bele, s mellé kb 8-10 neonhal akik együtt úsznak növényből mehet egy két gömbmoha. kavicsból ha algaevő akkor közepes szemű legyen, mert az algaevő felsérti magát. Kell egy vastartalmú fa is, ezt kérd az állatos boltban. egy búvóhely. DE! Nagyon kevés adatot adtál meg... van-e szűrőd, mennyi halat szeretnél mennyi pénzed van rá stb. Ha van fűtőd akkor lehet más halakat is. amit írtam ált tűrik a hidegebb vizet is, jó párosítás, de ha van fűtőd akkor mehet 200 literbe akár vitorlás hal is csak akkor a guppit és a neont felejtsd el, mert kinyírják. HA akarsz kicsit változatosabb akváriumot akkor mehet bele sepregető rák, Cherry is, vagy akár csiga is.
2010. szept. 28. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:

kezdőként egy ekkora akvárium?

én a 60 literessel is bőven elvagyok, ezzel is van bőven tennivaló...

javaslom, hogy olvasgasd az akvarista.hu-t ott vannak cikkek.

eleve milyen akváriumot szeretnél? tengeri, édesvízi, brakkvizi?

ezen belül hideg vagy melegvízi?

általában hasonló életvitelű halakat szoktak egymás mellé tenni,

pl: pontylazacos, sügeres, elevenszülős stb akváriumok,.....

mielőtt belevágsz jó lenne ha körülnéznél és érdeklődnél...

nem mindegy a vízminőség, a növényzet... huh...

nem papolok tovább, ezer dolgod van még mielőtt megvennéd...

2010. szept. 28. 17:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Pénz nem akadály.De ez jó kérdés hogy milyen legyen a vize...Azt akarom hogy nagyon szép legyen:)

Milyen vizűt ajűnlotok?

Szűrőből milyet vegyek?

Várom a segítségeteket

2010. szept. 28. 17:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Hű ez a milyen legyen a színe azt akarom, hogy szép legyen, remélem ezt a szépet az akvárium végső kinézetére értetted,s nem a vízre xD

Hogy milyen legyen a vize, azt nem Te döntöd el, hanem az dönti el, hogy milyen halak lesznek benne, sós vízi halak, vagy édes vízi. Ha meleg vizet kedvelő a hal akkor nem rakhatod hideg vízbe mert ideig-óráig fogja/ják bírni.

2010. szept. 28. 17:49
 5/10 anonim ***** válasza:

ha a pénz nem akadály, akkor egy trópusi tengervízi akvárium... a legszebb...

persze kinek mi a szép...

de hidegvízi aksi csak aranyhalas lehet, nekem az nem esetem...

bemész egy akvarista boltba és mindent el fognak mondani.

2010. szept. 28. 17:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha nem számít a pénz, akkor gyönyörű sügeres akváriumok vannak, ekkora helyen már vígan elélnek. Példának okáért: [link]

Viszont az előző válaszolónak igaza van, az akvarisztika egy összetett, szakértelmet, tájékozottságot igénylő hobby, nem úgy van, hogy bemész a boltba és megveszed, mint egy tévét, ezt gondozni kell, nap mint nap.

Az akvarista.hu mellett ajánlom a Horn-Zsilinszky könyvet, az akvaristák bibliája :) Ha végigolvastad őket, már nem fogod kérdezni, hogy ki mit ajánl, annyi ötleted lesz, hogy csak na.

2010. szept. 28. 17:56
 7/10 kzs ***** válasza:

Igaza van Murr-nak (az előbbi válaszadónak).

Annyit tennék hozzá, hogy lehetőleg SZETT akváriumot vegyél.

Tudniillik az akvarisztikában az egyik legnagyobb kulcskérdés a világítás szokott lenni. Utólag beszerezni elég macerás (vízhatlan foglalat, lehetőleg műanyag tető, stb.). SZETT akvárium esetén ezt alapból megkapod, méghozzá a lehető legjobb világítást. Ugyanez érvényes a szűrővel (a legoptimálisabbat kapod hozzá). Ja, és kapsz hozzá fűtőt is.

Szóval, SZETT akvárium !!

2010. szept. 28. 18:31
 8/10 anonim ***** válasza:

szerintem ilyet kéne csinálnod:

[link]

2010. szept. 28. 18:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát én a szett akváriuumot átalakítottam, mert kevés volt a fénye. Egy fénycső, nagyon gyenge volt, bár nekem növények is vannak benne, annak meg kell a fény.
2010. szept. 28. 18:51
 10/10 anonim ***** válasza:

18:31:

Bocsánat, de egyáltalán nem értek veled egyet.

70L-es aksi szetthez olyan tető tartozik amiben 1db 15w-os fénycső van... Szerinted 70literre 15w-os 750lumenes T8-as világítás a "lehető legjobb" ?

A fenéket, inkább ez az egyik lehető legrosszabb. A műanyagtető kellett nekem, azért vettem, viszont utána teljesen átalakítottam. Most már 3400 lumen fényáramú világítást tartalmaz a tető, így már pont elég. Növények imádják.

2010. szept. 29. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!