Mennyire tud megfelelni a műnövényekkel sűrűn telepített akvárium a "növényekkel sűrűn beültetett akvárium" kitételnek?
Ma már nagyon élethű münövények vannak.
A növényes+halas/csak növényes akvárium sokkal nehezebb mint a csak halas ahogy olvastam, nem szeretnék kinlódni növényekkel.
Ezt több dolog befolyásolja. Növények nélkül is meg tud szivatni egy akvárium. S van egy halom növény ami könnyen tartható, például cryptocoryne- és echinodorus-félék, anubias-félék, mohák, páfrányok, valiznéria, hínárfélék és hasonlók mint az indiai vizicsillag, kocsánynélküli ambúlia, átokhínár, érdes tócsagaz stb, úszó/ lebegő mint a békalencse, kagylótutaj, úszó májmoha stb. csak a teljesség igénye nélkül. Ezek közül sokan megélnek közepes fényerő alatt minimális tápozással. S ugye a halak igényei az elsők szóval úgy a tisztességes ha olyan fajt tartasz aminek ki tudod elégíteni az igényeit. Én is szívesen tartanék egy rakat halat, lenne lehetőség a “bakancslistámról” válogatni, de nem szerzem be amíg nem tudom a számára legjobb környezetet kialakítani. Elvégre azért tartanám ,hogy gyönyörködhessek benne s nem azért ,hogy kísérletezzek mi az amit még túlél.
Egyébként mielőtt bármit megveszel ezeket ajánlom:
Természetesen, nem sietek, tudom hogy nagyon fontos mindent megérteni mielőtt megvenném a halat, nem szeretném ha egy is elpusztulna mert nem készültem fel.
Ráadásul 2 éven belül költöznöm is kell, addig várnék vele mert költöztetni nem nagyon szeretnék egy akvát. Addig is olvasok tanulok a hobbival kapcsolatban amig van időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!