Miért nem eszik, a Bettám?
Elsőnek lemezestápja volt, ebből csak kicsit evett, most vettem neki, szárított szúnyoglárvát... amikor beszórom neki, bekapja és utána rögtön kiköpi.
Az akváriumban egyedül van. A víz foka, kb 26-27 .
Milyen kaját szeret? mi lehet a baj?
Köszönöm a válaszokat.
Szűrője nincs, mert ahol vettem, mondta az eladó, hogy ez hal megél anélkül is. A vizet elég gyakran cserélem ( 5 naponta).
Már a kezdettől fogva nem eszik valami jól.
Nekem is van vörös szúnyoglárva etetőnek, de bekapja és utána rögtön kiköpi.
Mivel lehetne még próbálkozni ?
"Az élő eleséget kedveli. Tubifex, és szúnyoglárva a kedvenc táplálékuk. A vízibolhát a betta, nem szívesen fogyasztja, sem élő, sem száraz formában. A száraz eleséget csak átmenetileg és csak szükségből etessünk velük. A csirke- és a marhamáj, kedvelt eleségük."
Bár az enyém szereti a szárított szúnyoglárvát,de a kedvence a tubifex. Azzal nem próbáltad még etetni?
Lemezest az enyém se eszi meg.
Még a tubifexet nem próbáltam, de akkor holnap fogok neki venni. Remélem azt már szeretni fogja.
És te mennyi kaját adsz neki naponta?
Oké, köszi az ötletet.
Te amúgy, milyen gyakran cserélsz vizet? vagy neked van szűrőd?
Szerintem elég kicsit ritkábban is vizet cserélni, 1-2 hetente, és persze nem az egészet, hanem csak 20-30%-ot.
Arra viszont nagyon figyelj, hogyha a víz 27 fokos, akkor az amit pótolsz is annyi legyen, valamint arra, hogy az akvárium fedett legyen, mert ha a kinti levegő hidegebb, könnyen megfázhat, ez pedig étvágytalanságot okoz (többek között).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!