Milyen Oroszországból származó édesvízi akváriumi halak vannak?
Oroszország elég nagy, elvégre Európától egész Észak-Ázsián átnyúlik. Mégis így hirtelen alig találtam halakat (ami főleg azért lehet mert a díszhalaink túlnyomó többsége trópusi, a hidegvízi fajok zöme meg inkább tavi hal). Például ha az Akvarista Lexikon “biotóp keresőjében” csak annyit adok meg ,hogy Észak-Ázsia akkor 6 halat ad ki:
Kelet-Európára csak 5, bár ebből 3 ugyanaz:
Megnéztem még Nyugat- és Kelet-Ázsiát is s azokra jóval több találatot adott ki, csak alig akad ami Oroszországban is él. Mind inkább délebbre fordul elő.
Oh értem
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget. :))
Ahogy gondolod. Szerintem érdekes lehet például pikókat tartani. Ahogy néztem méretben, helyigényben stb kb ők vannak legközelebb a megszokott díszhalakhoz. Persze hidegvízi fajként esetenként hűteni kell a vizüket meg miegyebek. Szóval nem rábeszélni akarlak mert te pénzed, te időd, te tudod mit szeretnél, csak megjegyeztem ,hogy nem feltétlenül annyira lehetetlen mint amennyire elsőre tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!