Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen Oroszországból származó...

Milyen Oroszországból származó édesvízi akváriumi halak vannak?

Figyelt kérdés

2022. szept. 11. 12:15
 1/5 A kérdező kommentje:
Kösz. Még jó hogy akváriumi halakat kérdezek
2022. szept. 11. 12:48
 2/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Oroszország elég nagy, elvégre Európától egész Észak-Ázsián átnyúlik. Mégis így hirtelen alig találtam halakat (ami főleg azért lehet mert a díszhalaink túlnyomó többsége trópusi, a hidegvízi fajok zöme meg inkább tavi hal). Például ha az Akvarista Lexikon “biotóp keresőjében” csak annyit adok meg ,hogy Észak-Ázsia akkor 6 halat ad ki:

[link]

Kelet-Európára csak 5, bár ebből 3 ugyanaz:

[link]

Megnéztem még Nyugat- és Kelet-Ázsiát is s azokra jóval több találatot adott ki, csak alig akad ami Oroszországban is él. Mind inkább délebbre fordul elő.

2022. szept. 11. 13:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Oh értem

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget. :))

2022. szept. 11. 13:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem le mondok az ilyen halakról
2022. szept. 11. 13:40
 5/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ahogy gondolod. Szerintem érdekes lehet például pikókat tartani. Ahogy néztem méretben, helyigényben stb kb ők vannak legközelebb a megszokott díszhalakhoz. Persze hidegvízi fajként esetenként hűteni kell a vizüket meg miegyebek. Szóval nem rábeszélni akarlak mert te pénzed, te időd, te tudod mit szeretnél, csak megjegyeztem ,hogy nem feltétlenül annyira lehetetlen mint amennyire elsőre tűnik.

2022. szept. 11. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!