Mitől fakultak ki hirtelen a razbóráim? Csak a stressz miatt?
Csőfoltos razbórák, már majdnem egy éve megvannak, eddig gyönyörű narancssárga színük volt, ma etetésnél se volt semmi bajuk, ettek rendesen. Lámpaoltás után pár órával le akartam csekkolni a hőmérsékletet ezért felkapcsoltam a lámpájukat és akkor vettem észre, hogy a legtöbbnek csak a fekete csíkja van meg. Mellettük van egy sziámi, az ő színe megmaradt. Most néha-néha ki szokott itt-ott fakulni, de általában 25 fokos a víz, mostanában meg néha 28-ra is felmegy (de afölé nem engedem), ezt a színváltozást ráfogtam a hőmérsékletre. Ha tartósan 26 fok körül van a víz szépen visszajön a színe. Van egy másik aksim guppikkal es rákokkal, velük volt egy kis gond, mert a pára miatt kifolyt a víz a lámpánál, és azt hittem az aksi ereszt, úgyhogy ma lámpa oltás után még sokat nyüzsögtem körülöttük, mert a vizet is fel kellett törölnöm (arrébb raktam a lámpát, nem fog kifolyni többet). A guppik színe is elment. Csak a stressz miatt, hogy amikor általában nyugi van én még ott voltam körülöttük? Nagyon megijedtem, mert előtte egy halas oldalt böngésztem, és éppen a halbetegségekről olvastam 😅😅
Elég furcsán fogalmaztam, de remélem azért érthető, hosszú napom volt és holnap is koran kéne kelnem😅
Na közben mégegyszer lecsekkoltam, a guppik színe teljesen visszajött es nagyjából a razbóráké is. Akkor tuti csak a stressz volt, ugye? Az a baj, hogy holnap reggel (pontosabban már ma reggel) elmegyek es csak pár nap múlva jövök vissza, addig mas eteti őket. Estére békén hagyom őket, reggel még rájuk nézek.
A víz rendben van, a szűrés jó, van elég helyük, nincs túl sok hal.
(Légyszi nyugtassatok meg)
"Lámpaoltás után pár órával"
Normális.
Éjjel nem szokták strapàlni magukat a színükkel, felesleges, úgyse látja a kutya se. Szóval néhány halfaj kifakul éjszakára.
Làmpagyújtás után ugyanolyan színesek lesznek majd. Nincs gond, utazz nyugodtan :)
(A halszitterednek viszont mondd meg, hogy túletetéssel sokkal könnyebben ki lehet nyírni a halat, mint túl kevés kajával. Ha nem biztos magában, inkább adjon nekik kevesebbet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!