Kissné Tahi Erika kérdése:
Kis hal életben maradása lehetséges?
Figyelt kérdés
Szombaton, azaz 5 napja vannak halak az akváriumban. Valószínűleg valamelyik halat már "pocakosan" hozhattuk el az üzletből, mert ma reggel kishalat láttam az akiban. Egyedül van, tehát nagy az esélye, hogy a többit már megették a nagyok az éjszaka vagy a reggel folyamán. Van-e esélye életben maradni, ha egész nap eltudott bújni? Hány napig van veszélyben guppik, mollik, szifók, ferdénúszó lazacok és neonhalak között? Köszi, ha írtok!2010. szept. 22. 20:07
1/8 anonim válasza:
Szia!
Mindenképpen kéne neki valami kaja, apukám szárított tojássárgát adott a kishalaknak régebben:)
Ha sok a növény van esélye!
2/8 anonim válasza:
Hát, lehet esélye, de egyedül nem sok. Mondjuk nálam az elején mindig kergették őket, most viszont már annyira megszokták a rengeteg kishalat, hogy nem is foglalkoznak velük, jobban szeretik a könnyű prédát. Vegyél jávai mohát, abban el tud bújni.
3/8 anonim válasza:
És kb. egy hónapig vannak veszélben, főleg ha nem kapnak elég kaját, akkor lassan nőnek.
4/8 anonim válasza:
Miért nem vetted ki?Akár egy duntsztosüvegbe,vagy egy fazékban is elvan?Mármint ha érdekel,hogy életbemaradjon.Kétlem,hogy egész nap megússza ennyi hal között.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért nem vettem ki, mert nem is hittem volna, hogy 5 nap után már kis halat fogok látni a nagyok között. Ráadásul szombaton telepítettük életünk első akváriumát és nincs itthon még másik. Nem tudom hogy egy befőttes üvegben megmaradna-e levegőztetés és fűtés nélkül?
2010. szept. 22. 21:07
6/8 anonim válasza:
Hát, egy darabig igen, de nem javaslom, neki sem jó, inkább majd akkor ments kishalakat, ha már lesz háttered hozzá. 4-5 hetente úgyis jön a következő adag :)
Én régebben "szülőhálóban" tartottam párat, az a halkiszedő hálóhoz hasonló anyagból készült merevített kis kocka, így nem kell külön akvárium, külön levegőztető, stb. Egy vízben vannak, mégis külön.
7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötlet a szülőháló! Hol lehet beszerezni? Vagy saját készítés? Jah, igen és még egy kérdés: mit érdemes enni adni a kis halnak? Tojás sárgája jó? Vagy van valami speciális ami nekik készült?
2010. szept. 22. 22:13
8/8 anonim válasza:
Kisállat kereskedésekben általában be lehet szerezni, de csinálni sem nehéz. A tojássárgája azért jó, mert nagyon gyorsan nőnek tőle a kishalak, de szerintem macerás és kezdőként nagyon könnyen el lehet rontani vele a vízminőséget. Megeszik a lemezes díszhaltápot ha összeporítod nekik, a fagyasztott szúnyoglárvát ha pengével kicsit összedarabolod, de lehet venni nekik kishaltápot is. Annyira figyelj, hogy ne szárított meg nevesincs cuccokat vegyél, mert azokban alig van tápanyag, meghálálják a jó minőségű kaját és elég sokáig kitart egy doboz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!