Melyik szűrőt vegyem meg?
Szettben vettem úgy, hogy minden felszerelés meg volt a medencéhez és az 55 litereshez Eheim 60-asaat adtak. De lecseréltem én is nagyobbra, és eltettem vésztartaléknak a 60-asat. Van értelme a nagyobbat venni és nem gondolom túlméretezésnek. Kizárólag a szivacs belső térfogata az, ahol a lebontó bacik intenzíven szaporodni tudnak. A leírásban szereplő óránként átszűrt vízmennyiség valójában irreleváns információ. A szivacs térfogatát (mint külső szűrőnél a töltet mennyiségét) kellene mértékül tenni.
Bocs, ha egy kicsit filozófikus voltam. A nagyobbat vedd, egy ezres többletet bőven megér!
Köszi.
Amúgy ez az élővilág nagyon elvetemült?
Állatok:
2 db palacsinta algaevő
Növények:
3 db gömbmoha
kis jávai moha
1 db anubias
1 db cryptocrine
utóbbi kettő vasfára kötözve
Ha a palacsinta algázó szerintetek sem érezné jól magát így (elvileg 5 db kéne, 90 L-be), akkor viszont ugyanezekhez a növényekhez amano garnélák lennének, hagymacsiga és a tetejére 6 db nanohal, vagy guppi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!