Hová tüntek magyarország patakjaiból a rákok?
Figyelt kérdés
Mamám is mesélte hogy régen kosárba szedték őket a patakokból én még életembe nem láttam. Mi lett velük? Kihaltak?(nem szószerint) miért nem találok sehol a kérdésre választ? És még azt is halottam hogy már csak csazornákban lelhetők fel a folyamik is.2022. máj. 28. 21:13
2/10 anonim válasza:
Kipusztultak, de gondolom sejted, mi okból.
3/10 anonim válasza:
Apám mesélte, hogy a 70-es években gyerekkorában ő is fogott a kisvödrével egyet egy erdei patakban. Egy fél órán át nézegette, aztán visszaengedte.
4/10 anonim válasza:
Rákok csak tiszta vízben élnek.
Túl szenyezzett a legtöbb patak.
Nálunk az egyik parkban lévő patakból ivás után bélgyulladása lett a kutyámnak. Azóta itt nem engedem bele.
Ha kirándulunk erdős,mezős pusztás részen ami távol van a lakórészektől ott beengedem a patakba,az sokkal tisztább.
5/10 anonim válasza:
Nem pusztultak ki,csak kevés van belőlük.Tavakban,holtágakban,horgászat közben időnként összefutok velük.A Tiszából eltűntek,pedig régen tényleg annyi volt hogy kézzel lehetett szedegetni őket a parti kövek közül.
6/10 anonim válasza:
Cifrarákot lehet találni, ez idegenhonos faj, jobban ellenáll a környezeti szennyeződéseknek.
7/10 anonim válasza:
A folyamirák egy ragadozó ízeltlábú. A prédái főleg kisméretű halak. A folyókban természetes szaporulat szinte már alig van, a horgászcélra betelepített állomány nem az ő súlycsoportja.
8/10 anonim válasza:
Vannak még, csak nem sok. Néhány éve középiskolában (környezetvédelmi szakon) kimentünk felmérni a közeli patak vízminőségét, ami úgy nézett ki, hogy megkotortuk a meder alját és kimertünk vödrökbe vizet meg valamennyi aljzatot és néztük, hogy milyen állatok élnek benne. Két folyami rákot is sikerült így kifogni. (utána vissza lettek engedve természetesen)
9/10 anonim válasza:
7-es:szerintem a rák inkább dögevő mint ragadozó-persze ha elkapja a halat megeszi.Úszni nem tud,a fenéken járkál elég komótosan.Van a két nagy ollója mellett 4 pici,azokkal szedegeti a morzsákat.Még gyerekként tartottam otthon az akváriumban folyami rákot,sosem bántotta a halakat,nem érte el őket,de amelyik elpusztult azt megette.
10/10 anonim válasza:
7.<- Nekem is volt folyami rákom és élve ledarálta az aranyhalat. A rák éjszaka vadászik a talaj közelében alvó kétéltűekre, kishalakra. Ilyen már alig van, a küsz nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!