Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Neonhal túlszaporodás?

Neonhal túlszaporodás?

Figyelt kérdés

Amikor elkezdtem az akvarisztikát kb 4 éve vettem magamnak 15 db neonhalat meg 1 törpe ancit.

Mára 60 db neonhalat tudtam megszámolni ( és ez még nem mind)

Mi okozhatja ezt a túlszaporodást?

2022. márc. 6. 07:40
1 2
 11/16 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%
Hát, én is utánanéztem, diszhal.info, akvarista lexikon, akvaguru stb. Ahogy nézem az átlag inkább olyan 5-7 év körül van s van ahol 10 év a felső határ. Képesek 10 évig is élni s jó körülmények+szerencsés genetika esetén megélik de az szerintem már matuzsálem kategória. Persze léteznek kiugró esetek mikor egy neonhal 10 évnél is tovább él ahogy emberből is biztos találni 120 évest, de maradjunk az átlagnál.
2022. márc. 6. 21:51
 12/16 anonim ***** válasza:

#10!

De, teljesen komolyan gondoltam. Ha akváriumi körülmények között kevesebb ideig él, az csak azt jelenti, hogy rossz körülmények között tartották.

Elhiszem, hogy a többségnél nem él tovább 2-3 évnél, de ez nem azt jelenti, hogy ennyi a reális élethossza.

4 évesen az anci sem öreg.

De a valódi kérdés az, hogy a kérdezőnek melyik családtagja vesz időnként néhány neonhalat. :)

2022. márc. 7. 01:25
 13/16 A kérdező kommentje:

Az anci kb 9 - 10 éves őt nem akkor vettem hanem már régebben örököltem

(bocsi, rosszul írtam a kérdésben)

2022. márc. 7. 06:53
 14/16 A kérdező kommentje:
12. Nem értem hogy miért gondolod azt hogy nekem vesznek mások
2022. márc. 7. 06:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy neon az és nem pedig valami egyéb pl. kolibrihal? Neonoknak lágy és savas víz kell az ikrázáshoz, az ikráknak meg sötét. Egyik sem túl jellemző egy átlag akváriumban.
2022. márc. 7. 11:20
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem, ezek 100% neonok
2022. márc. 7. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!