Mi okozhatja azt, hogy ennyire habos az akvárium vize?
Teknős van benne. Nap közben nagyjából kitisztul, de mikor a teknős befejezi a napozást és visszamegy a vízbe utána 10 perc múlva újra ilyen hab képződik. Nagyon idegesítő.
A víz tiszta. Mérések is ezt mutatják.
Szappan kizárt, semmit nem szappanok, aminek köze van az akváriumhoz.
1-es: és ezzel mit tudok csinálni?
Most vettem észre, hogy a képet elfelejtettem linkelni.
Szűrés van? Vízcserék, egyéb karbantartás mikor mennyi? Az akváriumban szoktad etetni vagy külön kiveszed?
Valószínüleg az lesz amit az 1-es is írt s a mindenféle szerves biszbaszok miatt elszaporodtak baktériumok. Megfelelő szűréssel –ami némileg mozgatja a felszínt– meg kellene oldódjon. Persze kellenek a rendszeres részleges vízcserék is mert szűrés mellett is idővel felgyűlnek az anyagok.
Fluval 307 szűrőt használok. Jelenleg szénnel, de ezt peat moss-re tervezem cserélni, bio kerámia és szivacsok is vannak benne. Ezenkívül még hetente Exo Terra turtle clean-t is használok.
Vízcsere és aljzat takarítást is rendszeresen szoktam tartani.
De akkor holnap csinálok egy nagyobb vízcserét és egy nagy takarítást.
Ebben etetem, nem szoktam kivenni.
De viszont az lehet, hogy nem mozog eléggé a felszín. A beömlőt kicsit feljebb is rakom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!