Mit tegyek algásodás ellen?
Örülök, ez önmagában egy hatalmas lépés egy egészséges, fenntartható rendszer felé!
Egy több száz literes akvának van egy bizonyos "puffer" tartaléka, ad egy kis mozgásteret.
Akvarisztikában 30 liter egy "kanálnyi" víz. Nagyon érzékeny, nagyon instabil, a biológiai egyensúly tekintetében. Biztosra kell menni, hogy stabil alapokon álljon. Ez, egy hatalmas lépés efelé a stabilitás felé!
Ez egy igazán érett, felelős döntés! :)
Túletetésre vigyázz ! egy akvárium egy zárt rendszer, csak az " mérgezi" amit te beleszórsz halkajaként. Harmadára fog csökkenni a salakanyag (állatok ürüléke). Ha megszabadulsz a jelen lévő algával nagyon fertőzött területektől, plusz megtámogatod a rendszert egészségesen fejlődő növényekkel, kategóriákat lépsz előre!
Még ma beszerzem az új aljzatot,valami jobb világítást és a növényeket. :)
Holnapi programom pedig az általad leírtak megvalósítása.
Remélem ezzel megoldódik a problémám és a bettámnak is jobb életkörülményeket tudok biztosítani. :)
A túletetésre figyelek,mivel tudtommal a betták hajlamosak az elhízásra “lusta” személyiségük miatt.
Még egy kérdésem van. Van tetra safe start termékem,még akkor szereztem be,mikor az akváriumot kaptam,ezt tettem bele aztán hagytam menni a szűrőt 2 hétig,hogy kialakuljon a kellő környezet az akváriumban. Ezt máskor is kéne használnom vagy csak akkor az elején kellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!