Darakór kezelésére gyógyszer?
Vettem 2 új halat a hétvégén , betettem őket az akváriumba és ma észrevettem több régi halon is fehér kis pontokat. Úgy látom dara kór lehet.
Ennyi halat nen tudok külön tenni, csak egy 50 literes nevelő akváriumom van pluszba...
Milyen gyógyszert lehet beletenni az akváriumba ami nem árt a többieknek?
Az ár nem számít
Köszönöm a segítségét
Van értelme kivenni a kisebb akváriumba pár egészségesnek tűnő halt vagy rajtuk is kijön úgyis/felesleges stressz?
Van pár drágább l-es harcsa, akik most még tisztának tűnnek
Köszönöm mindenkinek a segítséget, már gyógyulgatnak. Két halon van 3-4 kis pont és annyi. Szerencsére mindenki túlélte
(a kérdés kiemelésére véletlenül nyomtam rá)
Örök hiba!!! Minden halat karanténoztatni kell min 1 hónapig, áttelepítés előtt, sokak szerint hülyeség, tapasztalat hogy nem, volt hogy a neonokat betettem a 200-asba 1 hónap után, aztán egy kettőn megjelentek fehér foltok - nem darakór volt, nem tudom mi - visszatettem őket a 60 literesbe és baktopurral kezeltem őket, el is tűnt róluk.
A halaknak minden stressz ami hirtelen hely és környezetváltozással jár, amikor a kereskedésből hozom őket zacskóval, mindig viszek egy 12 literes vödröt, rakok bele törülközőket aztán azokra teszem a zacskót, majd még le is takarom hogy azt higyjék éjszaka van, kevésbé lesznek stresszesek és kevesebb oxigént is használnak el.
Áttelepítés során - karanténoztatás után - azt tudom tanácsolni, miután megkergetted a halakat hálóval, stressz nekik - miután megfogtad őket a hálóval, kicsit hagyd őket benne 1-2 percig, hogy lenyugodjanak, persze a hálót tartsd a vízben, aztán 1-2 perc elteltével átteheted őket a nagyba, sajnos mindig van olyan hogy 1-2 hal elhullik, de aki akváriummal foglalkozik, ezt bele kell kalkulálni. Folytonos tapasztalás az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!