Milyen teknőst tartani mint kiskedvenc?
Vízi teknő:
Növekedésével együtt fokozatosan egyre nagyobb akváriumba kell tenni a végén már 500 l kell. Változatos étrend elég drága a prémium kaja 2 hetente takarítani szűrővel is hamar büdösöduk. Nekem is vízi teknősök van, de így vissza gondolva nem vágtam volna bele. Természetesen szeretemeg minden, de nem biztos, hogy lesz utánna még egy.
Szárazföldi teknős:
Növekedésével együtt fokozatosan egyre nagyobb akváriumba kell tenni a végén már 1000 l kell, de a kért és szoba olcsóbb megoldás. A szárazföldi teknősök növényevők olcsóbb is az etetése.
2: A teknősok nagyon sokáig élnek gondolom emiatt :D
Egy gyerekkori barátomnak vannak vízi teknőse. Nem mondanám hogy nagyon növekedett viszont eltelt 20 év és még mindig él az a kisállat.
Pézsmateknőseim vannak, ők kicsik maradnak. (10 centis a páncélja).
100×60-as akváriumban vannak ketten, egy jó Eheim szűrővel, és egyáltalán nem büdös!
Annyi a titok, hogy enni kiveszem őket egy külön tálba, így nem rohad be a maradék a vízbe. Elég havonta a víz felét cserélni, közben leszívni az aljzatról a szennyeződést.
Díszállat, nem túl interaktív, de én szeretem nézegetni, van pár nronhal a vizükben, azt szokták kergetni.
Már 14 éve megvannak, szeretem őket🙂
Ékszert ne vegyél, bazi nagyra nő, annak kell vagy 1000 literes terrárium hogy normálisan éljen. A pézsmát nagyon ajánlom, nincs vele gond. Kb 6000 ft egy frissen kikelt, az ékszer meg 3000, de hosszú távon jobban jársz a drágával mert a felszerelés hozzá olcsóbb. Meg szerintem szebbek is🥰
A vizi teknősöm mindig akkor sz4rt, miután teljesen kitakarítottam az akváriumát.
1 percig tartott a tisztaság, majd tiszta sz4r volt minden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!