Ha születnek nekem kis bettáim akkor el tudom őket adni?
Elméleti kérdés:
Ha nekem egy hobbi akvaristának összejön egy betta párrzás és sikeresen megnőnek a kicsik akkor el tudom azokat adni?
Attól függ.
Egy szép ritka színű bettára lesz kereslet.
A szokásos 12-egy tucat kékeslilára nem.
Talán valami fb. csoportba el tudod adni. De csak ha szép.
Az akvarisztika, magyarországon csak egy hobbi. A beforgatott pénzedet nem tudod kivenni belőle.Akkor van némi esély, ha tényleg valami ritkaságot sikerül szaporítanod. De annak meg ugye ára van. A szülőkhöz hozzájutni is költséges, (meg nehéz is) a szaporulattől megszabadulni az ára miatt megint nyügös.
Kereskedésbe lehet beveszik. Én rendszeresen hordok be túlszaporulatot. De nálunk nem fizet kp-t, hanem levásárolható. Táp, kellékek, növény stb.
4
Miért nehéz hozzájutni a szülőkhöz? Az állatboltban kapható fiatal szinte még gyerek egyedek nem jók?
4vagyok.
Azért mert az "tömeg" hal. De ha pl egy nagyon különleges mondjuk mittomén hupililasárgacsíkosfoszforeszkáló bazinagy fátyolos egyedet szerzel, és azt szaporítod, az már érték. Szinte ugyanaz a felállás mint a guppiknál. Standard guppinak nincs értéke, eladhatatlan.
Szerintem ha pár száz forintért is, de el tudod őket adni.
Nekem az algaevőim szaporodnak nagyon gyorsan. Sokan ingyen hirdetik őket, én 200-300 forintokért és 10-20 darabjával viszik őket. A közeli állatkereskedésben brutál drága minden. Ha 4 centisek lesznek, egy másik városban leadom őket x összegért/kajáért/stb. Lehet alkudni a tulajjal.
De szerintem szaporítás előtt mindenképp hívd fel az állatkereskedéseket hogy bevennék-e őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!